Cresterea copilului

# activitati in familie #familie #integritatea familiei # familia traditionala

Lucruri esentiale pentru integritatea familiei

Poate fi tot mai greu sa pastrezi integritatea familiei, mai ales cand fiecare membru al ei este ocupat cu scoala sau cariera. Nu uita de cateva lucruri esentiale pentru integritatea familiei.

Familia traditionala pare un concept pe cale de disparitie, deoarece timpul ramas pentru activitatile in familie este tot mai redus. Pentru a pastra familia intacta, tine cont de cateva sfaturi simple.
 

Petrece timp cu familia


Timpul petrecut cu familia in mod regulat nu poate sa lipseasca pentru a mentine integritatea familiei. Fa-ti timp pentru a te juca cu copiii si pentru a mentine contactul cu fratii, parintii, bunicii si verii.

Fii alaturi de rude in momentele grele, dar nu uita sa sarbatoresti alaturi de ei si momentele fericite, implinirile personale sau profesionale. Fa-ti timp pentru a discuta cu membrii familiei tale lucrurile importante pentru ei, dar si pentru a impartasi cu ei preocuparile tale.
 

Da dovada de afectiune


Afectiunea nu este intotdeauna necesara pentru a mentine integritatea familiei, dar este importanta pentru o familie fericita.

Un parinte sau frate rece nu trezeste aceleasi sentimente de atasament ca o ruda calda, alaturi de care iti face placere sa petreci timp. Afectiunea acordata copiilor tai, mai ales in primii ani de viata, ii va ajuta sa se integreze mai usor in societate si le da sanse mai mari pentru a avea la randul lor o familie fericita.
 

Asculta inainte de a vorbi


Lipsa de rabdare este unul dintre lucrurile care indeparteaza cel mai usor membrii unei familii. Chiar daca fiecare este ocupat si are un program plin, este foarte important sa-si faca timp pentru apropiati.

Daca nu asculti cu adevarat ce spun membrii familiei tale si ii intrerupi in mod neplacut, comunicarea va deveni tot mai dificila. Este usor sa crezi ca stii ce vrea sa spuna o ruda alaturi de care traiesti de ani de zile. La fel cum te astepti sa fii ascultat atunci cand vorbesti, acorda-le si tu la fel de multa consideratie membrilor familiei tale.
 

Respecta alegerile adultilor


O mare dintre certurile in familie pot porni de la diferente de opinie cu privire la alegerile de viata ale rudelor. Atunci cand nu esti de acord cu o decizie luata de un adult, membru al familiei tale, prezinta-ti argumentele rational.

Tine cont de faptul ca atunci cand insisti foarte mult cu privire la importanta parerii tale, dai dovada de lipsa de respect pentru alegerile altora. Uneori nu-i poti impiedica pe cei mai dragi sa faca greseli, dar le poti fi alaturi atunci cand suporta consecintele actiunilor proprii.
 

Creeaza si pastreaza ritualuri de familie


Poate cel mai important lucru care te ajuta sa pastrezi integritatea familiei sunt ritualurile. Fiecare familie are obiceiuri pe care le respecta in zilele de sarbatoare sau la aniversari.

Consecventa ritualilor de familie este deosebit de importanta pentru copii, dar este benefica pe termen lung si adultilor. Fie ca ritualurile familiei tale includ alegeri culinare sau activitati in grup, accepta-le si respecta-le daca tii cu adevarat la integritatea familiei.

Sursa foto : Samyazdi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului