Cresterea copilului

#comunicare copil #parinti #familie_fericita #copil fericit # dragoste parinteasca

Lucruri simple care il fac pe copil fericit

Copiii au nevoie de afectiune din partea parintilor si in general de lucruri simple pentru a fi fericiti. Jucariile, jocurile pe computer si alte obiecte materiale pe care ei si le doresc, sunt doar mici artificii care ii fac sa fie bucurosi pe moment, dar ceea ce conteaza cu adevarat pentru copilul tau sunt de fapt lucrurile la care probabil te astepti mai putin.

Mangaierile si afectiunea parintilor


In ciuda faptului ca este probabil foarte rasfatat de toti membrii familiei si ca poate uneori pare nemultumit, o mangaiere si o imbratisare venita din partea parintilor il multumesc deplin pe copil. Semnele de afectiune sunt lucrurile care il fac pe copil sa fie fericit , sa se simta iubit, dorit si cu adevarat norocos.

Spune-i copilului in fiecare zi ca il iubesti, strange-l in brate, mangaie-l si saruta-i fruntea - vei vedea cu sicuranta, pe chipul sau, fericirea adevarata.
 

Vorbele de lauda


Atunci ca mama ii spune tatalui ca micutul lor a facut o fapta buna , ia la randul sau, tatal isi lauda copilul, acesta din urma se simte fericit. Sentimentul pe care il are atunci cand vede ca parintii sai sunt mandri si foarte multumiti de el si de faptele lui, nu doar ca il vor face sa devina un om mai bun si mai ambitios, dar si o persoana implinita.
 

Timpul petrecut cu familia


O simpla zi in care copilul isi petrece tot timpul alaturi de familie, mergand la o plimbare, la un film, la un restaurant sau un picnic, il ajuta pe copil sa se simta implinit si fericit. Mai mult decat atat, este recomandat sa organizezi astfel de iesiri pentru a-l ajuta pe copil sa nu devina prizonierul computerului (in lipsa de alte activitati, copiii isi petrec cea mai mare parte a timpului in fata calculatorului si devin dependenti de acesta).
 

Cadouri hand-made


Asa cum el se bucura cand iti vede fericirea care iti apare pe fata in momentul in care deschizi si citesti felicitarea facuta cu mana lui, asa se va bucura si el de un cadou pe care tu l-ai construit de la zero. Implestete-i un fular pentru la iarna, pregateste-i o bratara sau un colier din perlute sau bile colorate (daca este fata) sau fa-i o diploma ci titlul de "Cel mai bun copil din lume".
 

Timpul petrecut cu colegii de joaca


Atunci cand copilul se joaca in preajma casei cu alti copii se simte fericit si isi dezvolta, in acelsi timp, abilitatile de socializare si comunicare. Stimuleaza-l sa iasa si el afara si sa se integreze rapid in gasca de copii care se bucura de jocurile clasice ale copilariei. In acest fel isi va consuma energia, va manca mai bine, va dormi mai bine si va fi cu siguranta mai fericit.
 

O prajitura facuta de mama
 

Chiar daca este innebunit in general dupa dulciuri, va fi cu siguranta mai fericit sa intre in casa si sa simta miros de prajitura de casa, iar apoi sa o savureze alaturi de familia sa. Pentru un plus de bucurie si veselie, pregatiti impreuna prajitura si lasa-l sa ia parte la procesul de preparare.
 

Responsabilitatea


Atunci cand copilul vede ca parintii sai au incredere sa il lase sa faca anumite lucruri, copilul are un sentiment imens de fericire. Permite-i sa se ocupe de anumite cumparaturi atunci cand mergeti in supermarket (daca are varsta necesara) sau de curatenia din propria camera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului