Cresterea copilului

#raceala #copii #umidificator #miere #supe #aspirator nazal

Cele mai simple metode de tratare a racelii la copii

In primii ani de viata, un copil poate raci chiar si de 10 ori pe an, arata studiile. In aceste conditii, tratamentele medicamentoase constante pot avea efecte secundare asupra sanatatii celui mic. Din fericire, exista o multime de metode simple prin care poti incerca sa tratezi raceala la copil, inainte de a incepe utilizarea medicamentelor.

Hidrateaza-l corespunzator

Raceala la copil poate fi tratata mult mai usor daca organismul juniorului este hidratat corespunzator. Pe langa apa la temperatura camerei, este recomandat sa ii oferi copilului ceaiuri din plante si supe.

Medicii te avertizeaza sa nu incalzesti excesiv supa si sa nu ii dai copilului ceai fierbinte, deoarece lichidele fierbinti usuca mucoasa si pot produce arsuri la nivelul ei. Microleziunile favorizeaza inmultirea bacteriilor, motiv pentru care ar trebui sa alegi intotdeauna lichidele caldute.

Desfunda-i intotdeauna nasul

Nasul infundat creeaza copiilor un disconfort mai mare decat adultilor. Specialistii iti recomanda sa ai grija ca nasul juniorului sa fie intotdeauna desfundat, pentru a putea respira usor. Picaturile decongestionante nu sunt indicate pentru copii, insa poti folosi cu incredere ser fiziologic, solutie salina si asirator nazal. Poti prepara rapid solutia salina in casa, din apa si sare.

Foloseste un umidificator pentru camera

O metoda simpla la care poti recurge pentru a trata rapid raceala la copil este amplasarea unui umidificator in camera. Aerul umed contribuie la desfundarea nasului, calmeaza tusea si il ajuta sa doarma mai bine. Daca nu dispui de un umidificator, poti oricand sa recurgi la "baia de aburi". Da drumul la apa fierbinte in cada si las-o sa curga pret de cateva minute, pana ce baia se umple de aburi. Copilul trebuie sa stea in jur de 5 minute in baia de aburi pentru a-i fi desfundate caile nazale.

Indulceste raceala cu miere

Raceala la copil poate fi tratata cu miere, insa doar daca micutul are peste 1 an. Vitaminele si mineralele din miere contribuie la intarirea sistemului imunitar, iar dulcele natural se transforma intr-un remediu eficient in caz de raceala. Mierea calmeaza tusea si durerile in gat, combate infectia si are proprietati antibacteriene.

Sursa foto: kidshealth.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului