Cresterea copilului

#insulta #minciuna #gesturi #neincredere #limbajul trupului

Minciuna sau adevar: 4 ponturi pentru a afla daca adolescentul tau minte

Motivele pentru care adolescentii mint sunt diferite. Fie ca isi doresc mai multa libertate, fie ca au nevoie de mai multa intimitate, cert este ca adolescenta este perioada in care se spun cele mai multe minciuni. Este responsabilitatea fiecarui parinte sa-i explice copilului de ce nu este bine sa minta. Dar cum stii daca adolescentul spune adevarul sau nu? Iata cateva ponturi pentru a-ti da seama de acest lucru.

1 Adolescentul ia o pozitie defensiva

De obicei, cand o persoana minte, ia o atitudine defensiva fata de interlocutor. Acelasi lucru se intampla si in cazul adolescentilor, care nu sunt deloc fericiti atunci cand tu te hotarasti sa verifici cele spuse de ei si se simt insultati, invocand faptul ca nu ai incredere in ei.

2 Adolescentul evita privirea sau se uita insistent

Un alt semn care iti arata ca esti mintit este privirea adolescentului in momentul in care iti vorbeste. Daca evita sa se uite la tine atunci cand da explicatii despre ce a facut sau daca se uita la tine mult timp fara sa clipeasca, exista posibilitatea ca el sa te minta. Oamenii obisnuiesc sa evite privirea atunci cand mint, exact acelasi lucru il fac si copiii.

In cazul adolescentilor care nu cunosc importanta privirii in limbajul nonverbal, acestia evita sa stabileasca un contact vizual cu parintii atunci cand mint. In schimb, cei care stiu ca trebuie sa fie fermi si sa nu se lase intimidati nu se sfiesc sa se uite in ochii parintilor cand spun o minciuna. Doar ca se uita prea mult timp fara sa clipeasca. Daca iti cunosti copilul foarte bine, iti vei da seama, cu usurinta, atunci cand el te minte.

3 Adolescentul isi atige fata si gura

Este important sa fii atent la limbajul trupului, atunci cand discuti cu fiul/fiica ta. De cele mai multe ori, cand adolescentul spune o minciuna, isi atinge fata si gura. Este o actiune instinctuala, insa facuta destul de frecvent de catre mincinosi.

4 Adolescentul evita sa dea detalii

In momentul in care mint, oamenii evita sa dea prea multe detalii, pentru a nu se pierde in amanunte. Si in cazul adolescentilor se intampla acelasi lucru. Cea mai buna modalitate de a verifica daca adolescentul te minte este sa il rogi sa iti spuna povestea de la sfarsit spre inceput. Oricat de bine s-ar fi pregatit, in cazul in care minte, se va incurca.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului