Cresterea copilului

#cadouri copii #mos nicolae #traditie mos nicolae #sarbatori de iarna

Mos Nicolae, 5 lucruri pe care orice copil trebuie sa le stie

 

 

 

 

 

Pentru multi copii, Mos Nicolae este doar un batranel bun, altul decat Mos Craciun, care le lasa daruri in cizmulite in fiecare an. Cu alte cuvinte, este inca o ocazie buna de a primi cadouri. Este important ca fiecare copil in parte sa stie si sa il cunoasca un pic mai bine pe acest batranel cu barba alba, care vine in seara de 5 spre 6 decembrie a fiecarui an. Nu il plictisi cu istorii interminabile si legende plictisitoare despre Mos Nicolae. Concentreaza-te pe 5 informatii esentiale pe care orice copil trebuie sa le stie despre el.

1 Mos Nicolae se mai numeste si San'Nicoara si este un Sfant

Spre deosebire de Mos Craciun, care este nu este un personaj biblic, Mos Nicolae este un Sfant ocrotitor al copiilor si familiilor sarmane. De aceea, pe data de 6 decemebrie sarbatorim praznicul Sfantului Nicolae. Este important ca micutul tau sa cunoasca si semnificatia biblica a acestei sarbatori, nu doar pe cea materiala si perisabila.

El este cunoscut ca un Sfant ocrotitor al sarmanilor, iar povestea lui incepe inca din copilarie, cand facea o multime de minuni pentru cei saraci, dar cu precadere de la momentul la care a salvat 3 fete sarmane de la a fi vandute de tatal lor pentru a obtine bani si a-si asigura un trai mai bun. De atunci, a fost considerat un protector al copiilor si ii viziteaza anual pentru a le aduce daruri.

2 Mos Nicolae nu se arata copiilor, la fel ca Mos Craciun

Desi este cunoscut ca un batranel cu barba alba, care are un toiag si calareste pe un cal alb (simbol al zapezii), Mos Nicolae nu este atat de expus si promovat precum Mos Craciun. El este o prezenta subtila si prefera sa aduca pe furis daruri micutilor, atunci cand ei dorm.

3 Mos Nicolae aduce in dar dulciuri

Mos Nicolae este recunoscut ca batranelul darnic care aduce mai mult dulciuri copiilor si mai putin hainute sau jucarii. Mos Craciun este cel care aduce mai multe tipuri de daruri. Insa Mos Nicolae, pentru ca si-a oferit ajutorul in a asigura mesele sarmanilor si a-i ajuta sa razbeasca in vremuri dificile, este cunoscut daruitor de dulciuri si alimente.

4 Mos Nicolae lasa cadourile in ghetute sau cizmulite

Daca Mos Craciun analizeaza bine bradutul din fiecare casuta inainte de a lasa cadouri sub el, Mos Nicolae este atent la cat de bine sunt lustruite ghetutele sau cizmulitele fiecarui copilas in parte, inainte de a le umple cu bunatati.

Incurajeaza-ti micutul sa-si curete atent incaltarile in acea seara, pentru a nu-l supara pe Mos si a risca sa nu primeasca cadouri.

5 Mos Nicolae nu aduce daruri tuturor copiilor

Printre primele lucruri pe care trebuie sa le cunoasca prichindelul tau este ca Mos Nicolae nu aduce daruri tuturor copiilor.

Doar cei care sunt cuminti tot anul si asculta de parinti vor avea surpriza ghetutelor pline de bunatati in noaptea magica dinspre 5 spre 6 decembrie.

Mos Nicolae este la fel de darnic si cu nuielusele, nu numai cu darurile. Copilasii care nu au fost cuminti primesc fiecare cate o nuielusa, simbol al pedepsei. Este o metoda utila de a-l disciplina pe micut. Niciun prichindel nu vrea sa se poarte urat si sa il supere pe Mosu', deoarece stiu ca nu vor mai primi cadouri. In acest fel se vor stradui sa fie ascultatori si sa se poarte frumos.

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top