Cresterea copilului

#nas infundat #congestie nazala #umidificator #batista sugarului #nas infundat copii #aspirator nazal

Nas infundat la copii: solutii pentru decongestionare

Nasul infundat este unul dintre cele mai frecvente simptome de raceala sau gripa la copii. Pe cat de inofensiv este pentru sanatatea micutului, pe atat este de inconfortabil, impiedicandu-l sa respire cum trebuie si sa se odihneasca eficient. Nu trebuie sa dai de-ndata fuga la farmacie, exista cateva solutii sigure si naturale pentru a desfunda nasucul micutului tau!
 

Solutia salina


Solutia salina este cea mai ieftina si la-ndemana metoda de a reusi sa eliberezi caile respiratorii ale copilului. Se prepara in casa, extrem de simplu, prin amestecarea a 1/4 lingurite de sare si 1/2 ceasca de apa calduta.

Se iau in pipeta 2-3 picaturi de solutie si se pun in narile copilului, in timp ce acesta sta intins pe spate. Asteapta cam 30-60 de secunde si apoi ridica-l, asiprandu-i mucozitatile, daca este bebelus sau punandu-l sa-si sufle nasucul, daca e mai maricel.
 

Umidificatorul


Umidificatorul de camera este o alta solutie utila in vederea desfundarii cailor nazale ale micutului.

Aparatul ajuta la mentinerea unui nivel optim de umiditate in aer, evitandu-se astfel ca aerul dintr-o camera sa fie uscat si sa irite si mai mult caile nazale ale micutului.

Sursele folosite pentru incalzirea locuintei in sezonul rece au tendinta de a usca aerul din incaperi si de a agrava simptomul de raceala. Odata ce aerul este umed, mucozitatile se inmoaie si se elimina mai usor, pentru a permite copilului sa respire normal.
 

Baia de aburi


In cazul in care nu ai la indemana un umidificator sau vaporizator, poti face o baie de aburi in care sa tii copilul cateva minute, pentru ca mucusul sa se inmoaie si sa poata fi eliberate caile nazale mai usor.

Tot ce trebuie sa faci este sa dai drumul la apa fierbinte de la cada si sa inchizi usa de la baie. Asteapta pana se acumleaza aburii, iar apoi intra cu copilul cateva minute. Dupa aceea, pune-l sa isi sufle nasucul.
 

Aspiratorul nazal


Aspiratorul nazal este cel mai utilizat dispozitiv de indepartare a mucusului nazal care impiedica copilul s arespire normal. De obicei, aspiratorul nazal este folosit la bebelusi, deoarece acestia nu pot sufla nasul la cerere.

Insa acesta poate fi folosit si la copiii mai mari, in cazul in care nu reusesc sa sufle nasucul complet.
 

Hidratarea


Consumul mare de lichide din timpul racelii ajuta la decongestionarea cailor nazale. Deshidratarea este una dintre cauzele pentru care mucusul se usuca si se intareste, impiedicandu-l pe copil sa respire cum trebuie.

Este important sa dai copilului sa bea cat mai multe ceaiuri, supe si apa, deoarece ajuta la ameliorarea acestui simptom de raceala.
 

Perna inalta sua ridicarea saltelei


Nasul infundat pune bete-n roate somnului de peste noapte al micutului tau. Nu reuseste sa doarma si sa se odihneasca, deoarece nu poate respira cum trebuie.

O alta solutie pentru desfundarea nasucului consta in culcarea copilului pe o perna mai inalta. Atunci cand capul este situat mai la inaltime ajuta la eliminarea mucusului nazal.
 

Decongestionantele nazale


In cazul in care metodele naturale nu dau roade, iar starea copilului se agraveaza, apeleaza la decongestionante nazale de la farmacie, dar asigura-te ca ai avizul pediatrului inainte. Nu depasi niciodata dozele recomandate pe eticheta sau prescrise de catre medic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare