Cresterea copilului

#mituri anestezie eoidurala # anestezie epidurala #nastere pe cale naturala #nastere

Nastere fara dureri: 4 mituri despre anestezia epidurala

Planuiesti sa nasti natural, dar ti-e frica de dureri? Nu esti singura gravida care se streseaza din aceasta cauza, dar poti fi una dintre cele care reduc chiar si cu 80% durerile din timpul nasterii! Nu lasa zvonistica din jurul anesteziei epidurale sa iti formeze o impresie gresita sau griji nejustificate! Iata care sunt miturile care tin gravidele la distanta de aceasta metoda!
 

1. Creste riscul de a naste prin cezariana

Una dintre cele mai populare si gresite idei care s-au conturat in jurul epiduralei este aceea ca ar creste riscul de impunere a cezarianei. Dimpotriva, sustin specialistii, administrarea acestui tip de anestezie pare sa scada riscul unei nasteri chirurgicale, ajutandu-te sa iti aduci mai usor copilul pe
lume in mod natural, asa cum iti doresti. Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu amplu, coordonat de medicul Cynthia Wong, de la Scoala de Medicina a Universitatii Northwestern, SUA.

 

2. Afecteaza abilitatea de a impinge

Fiind vorba de o anesteziere, exista un efect de amortire locala (a zonei pelvine), dar nu si de pierdere totala a controlului acesteia. Nu iti afecteaza capacitatea de a impinge si de a livra copilul pe cale naturala, asa cum se crede, mai ales daca este combinata cu cea spinala. Potrivit medicului
american Gilbert Grant, anestezist in cadrul Centrului Medical al Universitatii din New York si autorul cartii "Epidural without Guilt: Childbirth Without Pain", anesteziile epidurale moderne sunt concepute astfel incat sa atenueze durerile din timpul contractiilor, dar nu si abilitatea de a impinge.

3. Prelungeste travaliul

Nu iti fie teama ca vei sta in travaliu mai mult timp, daca iti faci epidurala. Administrarea acestei anestezii locale poate ajuta la grabirea nasterii naturale, daca este facuta inainte ca dilatarea colului sa ajunga la 4 cm. Paloma Toledo, anestezist si profesor in cadrul Scolii de Medicina Feinberg a Universitatii Northwestern, sustine ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste faptul ca epidurala ar fi "vinovata" pentru prelungirea travaliului si ca singura descoperire demonstrata de cercetatori este ca, dimpotriva, anestezia grabeste travaliul, cel putin in prima faza.

4. Afecteaza alaptarea dupa nastere

Mamele care vor sa alapteze cu orice pret evita epidurala pe motiv ca afecteaza lactatia dupa nastere. O grija complet nejustificata, sustine acelasi Gilbert Grant, anestezist in cadrul Centrului Medical al Universitatii din New York, care considera ca alaptarea ar putea fi realizata mai usor daca nasterea este lipsita de dureri. Anestezia scade cantitatea de stres si oboseala. Organismul este mai relaxat si te simti mai pregatita sa initiezi copilul in hranirea la san.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului