Cresterea copilului

#parinti #copii #nastere #nume copii #bebelus # nume fete # nume baieti # nume tendinte

Nume de copii la moda in 2014. Afla semnificatia numelor si inspira-te!

Urmeaza sa devii parinte in 2014 si nu te-ai hotarat inca asupra numelui copilului? Inspira-te din cele mai cool tendinte pe care le aduce Anul Nou in alegerea numelui pentru bebelus!

Nume stravechi sau ancestrale

Numele sonore ale epocii medievale au prezentat pana acum interes doar pentru familiile cu rang nobiliar sau extrem de pasionate de istoria acelei epoci. In 2014 insa, tot mai multi copii vor fi botezati cu nume precum Edna, Ethel, Gertrude sau Wolfgang. Cel putin aceasta este previziunea specialistilor, care considera ca numele ancestrale vor redeveni la moda in aceasta perioada!

Amestecarea numelor de baieti cu cele de fete

O alta tendinta interesanta care incepe sa prinda radacini in America sunt numele compuse, insa dupa o regula noua. Indiferent ca este baiat sau fata, copilul primeste un nume compus dintr-unul de fata si unul de baiat: Gracie James, Mary James, Agnes Charles, Lucy Thomas.

Nume de condimente si mirodenii

Sonoritatea aparte pe care numele unor condimente si mirodenii o au in limba engleza a determinat din ce in ce mai multi parinti sa le aleaga pentru botezul copiilor lor. Este, poate, cel mai "gustos" trend in alegerea numelor pentru copii. Nu trebuie sa te surprinda daca vei face cunostinta in acest an cu micuti botezati Sage (salvie), Rosemary (rozmarin), Bay (dafin), Cinnamon (scortisoara) etc.

Nume care incep cu litera "C"

Consoana "C" este dominanta in numele alese pentru copii peste hotare. Cei mai multi copii sunt botezati cu nume care incep cu aceasta litera, iar cele mai la moda nume in acest an vor fi cele ancestrale: Cassia/Cassian, Cyrus, Cora, Clementine, Cordelia, Charlotte, Claire, Cadence, Clover, Cedar etc.

Nume de inspiratie greceasca

Numele inspirate din mitologia greaca raman in tendinte si in acest an. Tot mai multi parinti sunt atrasi de sonoritatea pe care nume precum Penelope, Persephone, Chloe, Olympus, Cyris, Elias sau Calliope o au.

Nume regale

Numele pentru copii de inspiratie regala au devenit un trend inca din momentul in care Printul William a anuntat ca se va casatori cu Kate Middleton. Insa dupa ce Kate a nascut primul mostenitor, numele inspirate din familia regala a Marii Britanii au devenit o alegere constanta in sanul proaspetelor familii. Nume precum George, Albert, Louis, Arthur, Charles, William sau Margaret vor deveni din ce in ce mai alese pentru botezul copiilor nascuti in 2014.

Sursa foto: Thedailybeast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului