Cresterea copilului

#bebelusi #alimentatie

O nutritie echilibrata pentru o crestere sanatoasa

In primele luni de viata ale micutului tau ati petrecut impreuna clipe de neuitat si ati creat o legatura afectiva unica: ii intelegi cel mai bine nevoile, iar el iti asigura increderea lui neconditionata. Acum, ca a implinit 6 luni, veti parcurge noi pasi obligatorii pentru o dezvoltare armonioasa al micutului tau.



Diversificarea alimentatiei


Laptele matern, cu care recomandam sa il hranesti cel putin in primele 6 luni de viata, va fi acum inlocuit iar tu esti cea care va trebui sa te asiguri ca bebelusul tau primeste cantitatea de nutrienti necesara unei dezvoltari sanatoase. Un bebelus nascut la termen are rezerve de fier pentru primele 6 luni de viata. Pentru a avea un start grozav in aceasta perioada de crestere intensa de pana la 3 ani, trebuie sa te asiguri ca bebelusul tau primeste o nutritie echilibrata odata ce perioada de alaptare s-a incheiat.


In primii trei ani de viata, puiul tau creste de 2 ori in inaltime si de 5 ori in greutate. Asadar, nu este de mirare ca va avea nevoie de pana la 3 ori mai multa energie si de 10 ori mai multi nutrienti precum fier, vitamine, acizi grasi sau calciu decat un adult, relativ la dimensiunile sale. Este esential de stiut ca fierul are un rol important in dezvoltarea creierului, a globulelor rosii, vederii si a sistemului nervos. In Romania, pediatrii recomanda cel putin 7mg de fier pe zi pentru sugari si copii mici.


Lipsa cantitatii recomandate de fier din dieta micutului tau poate avea efecte negative precum anemie, afectand performanta fizica si cognitiva a copilului.



Este extrem de important, asadar, ca bebelusul tau sa primeasca doar alimentatia corecta !


Specialistii interzic introducerea laptelui de vaca ca aliment principal in alimentatia copiilor cu varsta pana la 1 an din cauza lipsei fierului din compozitie (0 mg/L), a lipsei vitaminei D si a nivelului ridicat de proteine, colesterol si iod.

Toate acestea pot duce la deficienta de fier care este atat de nociva pentru micutul tau. Simptomele pe care micutul le manifesta in conditiile lipsei de fier sunt: oboseala, lipsa de energie, dureri de cap, tulburari de somn, lipsa apetitului, paloare, rezistanta redusa la infectii, fragilitate a unghiilor, tulburari de memorie.



Cum sa ii asiguri micutului tau o nutritie echilibrata?


Specialistii iti recomanda formulele de dupa perioada de alaptare pana la varsta de 3 ani. O formula de lapte imbogatita cu fier contine intre 1mg si 1.7 mg/100 ml de fier.


milupa a creat special pentru nutritia echilibrata a copiilor cu varste de la 6 luni formula de lapte Milupa Milumil 2, care asigura 70% din necesarul zilnic de fier de 7mg de fier pe zi si este bogata in vitamina D, vitamina C si acizi grasi esentiali care il ajuta pe micutul tau sa creasca armonios.


Numai 3,8 lei este pretul a 2 canutex250 ml de lapte formula Milupa Milumil 2, care ii asigura copilului tau 70% din necesarul zilnic recomandat de fier.



Verifica daca copilului tau ii este asigurat nivelul recomandat de fier pe www.milupa.ro si bucura-te de un bebelus sanatos si fericit!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului