Cresterea copilului

#obezitate #copii #bebelusi #obezitate bebelusi

Obezitatea bebelusilor

Multe dintre mamici considera ca bebelusii trebuie sa fie cat mai dolofani in primul an de viata. Asa ca isi hranesc micutii la san ori de cate ori bebelusii accepta. Insa, oricat de sanatos ar fi laptele matern pentru bebe, obezitatea produsa de supraalimentare poate fi periculoasa pentru copil. In plus, aceasta poate intarzia evolutia si dezvoltarea motorie a copilului, tocmai din cauza dificultatii de miscare.

Indiferent de modalitatea in care este hranit bebelusul, exista cateva reguli pe care orice tanara mama trebuie sa le stie, pentru a evita cresterea exagerata in greutate a bebelusului.


1. Nu supraalimenta bebelusul in primele luni de viata

Din pacate, unele mamici isi hranesc bebelusii atat de des, incat acestia nu doar se ingrasa mult prea mult, ci si deprind obiceiul alimentar sugerat de mama. Astfel, micutul va deprinde obiceiul de a se hrani mult si frecvent si va cere sa manance mult mai mult decat ar avea nevoie.

Orice mamica ar trebui sa urmeze regulile trasate de medicul bebelusului si sa nu isi supraalimenteze copilul.


2. Fii atenta la meniul bebelusului tau

In cazul in care nu poti sa iti alaptezi bebelusul si incepi diversificarea alimentatiei acestuia, trebuie sa fii foarte atenta la alimentele introduce in meniu. Opteaza pentru o alimentatie cat mai sanatoasa si gatita in casa. Alimentele din comert contin o serie de aditivi care pot duce la ingrasare, pe langa alte probleme legate de cele digestive sau alergice. De asemenea, fii atenta la alimentele care contin zahar adaugat si care nu ar trebui sa faca parte din dieta unui bebelus.


3. Ajuta-l sa faca miscare

Desigur, bebelusii nu sunt sportivi si e posibil nici sa nu aiba aceasta inclinatie, insa fiecare copil trebuie faca miscare, chiar daca aceasta inseamna simple flexii si extensii ale membrelor, realizate cu ajutorul mamei. De asemenea, si masajul bebelusului trebuie sa faca parte din programul acestuia. Il va ajuta atat la deprinderea miscarii, cat si la stimularea circulatiei sangelui.

Citeste mai mult pe LumealuiJunior.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului