Cresterea copilului

#biberon bebelusi #geanta bebelus #scutece #obiecte necesare bebelus

Obiecte necesare in geanta bebelusului

Atunci cand iti lasi bebelusul in grija cuiva sau la cresa, trebuie sa te gandesti ca este foarte posibil ca micutul tau sa aiba nevoie de o serie de lucruri. Chiar daca de regula intr-o institutie de acest gen exista toate obiectele necesare ingrijirii sale, cel mai bine este sa ii pui acestuia lucrurile cumparate de tine, cu cea mai mare grija si atentie.

Iata care sunt cele mai importante lucruri de care are nevoie copilul tau.

Scutece

Daca are mai putin de un an, fara indoiala copilul tau va avea nevoie de scutece, motiv pentru care acestea nu trebuie sa lipseasca din geanta lui. In functie de timpul pe care il va petrece in afara casei, adauga in geanta cateva scutece, astfel incat copilul sa nu stea ud si sa se simta inconfortabil.

Servetele umede

Servetelele umede ar trebui sa faca si ele parte din trusa de ingrijire a copilului tau, cu atat mai mult cand acesta nu este acasa. Fie ca trebuie sa le foloseasca atunci cand merge in parc si nu are acces la baie, fie ca este nevoie de o improspatare rapida dupa schimbarea pampersului, servetelele umede sunt obligatorii.

De asemenea pudra pentru bebelusi este si ea de mare ajutor pentru a preveni iritatiile provocare de scutec.

Haine de schimb

Copii se joaca, sunt foarte activi si se murdaresc sau transpira fara sa iti dai seama. Fii previzibila si pune in geanta copilului cel putin doua randuri de haine de schimb daca va fi plecat de acasa de dimineata pana seara. Imagineaza-ti cat de neplacut ar fi sa il vezi pe copil venind acasa cu hainele patate sau transpirate.

Mancare pentru bebelusi

Daca nu esti sigura ca locul in care merge are mancare de calitate sau ca aceasta va fi pe placul copilului tau, ar fi bine sa pregatesti unul sau doua borcanele cu mancare speciala pentru acesta. Decat sa ai surprize neplacute, in care micutul sa refuze mancarea, cel mai bine este sa fii pregatita si prevazatoare.

Biberon cu apa/ceai

Biberonul cu apa sau ceai nu trebuie sa lipseasca niciodata unui copil, indiferent de varsta acestuia si indiferent de locul in care mergeti. Umple un biberon cu apa plata si aseaza-l pe acesta intr-un loc din care poate fi luat cu usurinta. Buzunarele externe sunt cele mai bune in acest sens.

Jucarii

Bebelusul are o jucarie sau o pernuta fara de care nu poate adormi sau nu se poate calma? Atunci ar fi bine ca aceasta sa fie mereu alaturi de copil, indiferent de locul in care merge, mai ales daca pleaca pentru mai mult de o ora. Nu iti va fi usor sa faci un efort si sa mergi dupa copilul tau in situatia in care vei fi sunata pentru a ti se spune ca bebelusul refuza sa adoarma sau sa se calmeze.

Numere de urgenta

Dincolo de numerele clasice pentru salvare sau politie, adauga in geanta, intr-un carnetel, o serie de numere care pot fi apelate in caz ca apar situatii urgente, neprevazute. Noteaza-le in ordinea prioritatii. Trece numarul tau primul pe lista, iar daca tu nu raspunzi, spune-i persoanei care va avea grija de copilul tau sa sune la urmatorul numar de pe lista.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului