Cresterea copilului

#cuplu #socri #casatorie

Obstacole periculoase in primul an de casatorie

Primul an dupa nunta poate fi cel mai placut din viata unui cuplu, insa este presarat cu obstacole periculoase care ar putea afecta viitorul casniciei. Afla care sunt obstacolele periculoase in primul an de casatorie si cum le poti depasi.

Romantismul prezent in cuplu dupa casatorie lasa adesea loc realitatii mai putin placute chiar in primul an. Dupa nunta, cuplurile incep sa se loveasca de obstacole pe care le pot insa depasi daca urmeaza cateva sfaturi simple.

Afla care sunt cele mai periculoase obstacole in primul an de casatorie si cum le poti depasi:

 

Definirea rolurilor

 

Inainte de casatorie, partenerii au tendinta sa presupuna ca celalalt va prelua anumite roluri dupa nunta, fie ca vorbim de responsabilitatile casnice sau cele financiare.

Idealismul tinerilor indragostiti ii impiedica adesea sa discute aceste aspecte inainte de casatorie. Atunci cand locuiesc impreuna inainte de nunta, partenerii unui cuplu au o ocazie suplimentara de a exersa aceste roluri si a stabili aplicabilitatea lor.

Impartirea responsabilitatilor intr-un cuplu trebuie discutata si negociata deschis, fara reprosuri . Concentreaza-te asupra modalitatilor in care il poti ajuta pe celalalt, nu-i reprosa modurile in care te dezamageste raportat la imaginea despre casatorie pe care ti-ai creat-o in prealabil.

 

Problemele financiare

 

Pentru a nu avea certuri despre bani in primul an de casnicie, mirii trebuie sa-si sincronizeze de la inceput viziunea despre finantele familie.

Daca nu stabiliti impreuna un plan de prioritati, banii vor fi cheltuiti rapid si fara grija, lucru ce poate duce rapid la tensiuni intre tinerii indragostiti.

Discutati pe larg si organizati impreuna prioritatile financiare. Creati apoi bugetul familiei pe baza lor.

 

Socrii

 

Casatoria este o redefinire personala a celor doi parteneri, in relatia dintre ei, dar si in relatia fiecaruia cu familia.

Sfaturile sau insistentele socrilor cu privire la problemele si deciziile tinerilor casatoriti pot deveni rapid un factor de stres sau un motiv de cearta.

Multi parinti vor sa pastreze legatura emotionala cu copiii lor intr-un mod care dauneaza casniciei.

Pentru a evita acest obstacol, discutati impreuna cat de mult veti permite parintilor sa se implice in viata voastra de cuplu. Fiecare dintre parteneri este apoi responsabil de comunicarea deciziei catre parintii lui intr-un mod concis.

 

Timpul liber

 

Dupa casatorie, timpul petrecut impreuna devine un factor important al stabilitatii relatiei, astfel ca ambii parteneri trebuie sa fie dispusi la compromisuri pentru a evita conflictele.

Respectati-va nevoile indiduale, insa gasiti si activitati care sa va faca placere amandurora, deoarece ele sunt un element indispensabil al fundatiei unei casnicii reusite.

Cand unul dintre voi decide sa accepte activitatea propusa de celalalt, care nu-i face placere, celalalt trebuie sa-i ofere aceeasi consideratie la o data ulterioara, pentru a mentine echilibrul si a impiedica acumularea unor frustrari.

 

Planurile de viitor

 

Un alt obstacol periculos in primul al de casnicie poate fi diferenta dintre viziunea fiecaruia asupra viitorului petrecut impreuna.

In mod ideal, un cuplu trebuie sa decida inainte de casatorie care este atitudinea de compromis legata de evenimente importante ce s-ar putea petrece in viitorul apropiat (copii, munca intr-o alta tara, etc.).

Planurile de viitor pot deveni o sursa de conflict atunci cand partenerii nu sunt complet sinceri cu privire la planurile importante de viitor.

Comunicarea si rabdarea sunt factori necesari oricarei casnicii, insa nu le subestima importanta in primul an de casatorie, cand se pun bazele viitorului relatiei voastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului