Cresterea copilului

#ziua pacalelilor #pacaleli 1 aprilie #pacaleli copii

Pacaleli de 1 Aprilie pe care sa le faci copilului

Ziua pacalelilor este foarte aproape si asteapta nerabdatoare ca toti copii sa-si puna in practica cele mai nastrusnice, creative si amuzante farse, pentru a se distra copios si a rade cu gura pana la urechi. Ia-l prin surprindere pe micutul tau si intinde-i cateva capcane poznase, pe seama carora sa va distrati impreuna. Este si o metoda utila si de a-i arata, prin experienta si exemple, cum trebuie facute si cam care sunt cele mai recomandate pacaleli pentru aceasta zi!
 

Prajitura cu surprize


Prajiturile sunt preparatele preferate ale oricarui copil. Poti profita de "aceasta" slabiciune a micutului, pentru a-i intinde o super-capcana de 1 Aprilie.

Incearca sa prepari ceva in care sa poti integra niste viermisori din jeleu, astfel incat sa fie acoperiti de crema sau aluat si sa nu se vada.

Pune-i copilului in farfurie portia buclucasa si asteapta-i reactia. Cand va da de viermisor si se va uita mirat sau speriat, striga in gura mare ca a fost pacalit de 1 Aprilie.
 

Uppps, ce ai patit acolo?


Celebra si populara, poanta cu "esti murdar pe tricou" inca mai da roade in randul copilasilor mici. Asa ca incearca-ti norocul si pacaleste-l cu o astfel de poanta, pe seama careia sa radeti putin.
 

Mancare sau desert?


Tocmai cand micutul tau se pregateste sa savureze portia de mancare de la pranz sau cina, va constata ca este suspect de dulce si se va uita inca o data in farfurie pentru a-si da seama daca nu cumva ai confundat desertul cu felul principal.

Insa micutul tau vede bine. Este vorba de mancarica de la pranz sau de cina, doar ca a fost furisata o cantitate substantiala de zahar in ea, pentru a-l pacali pe prichindel.
 

Mustacioara magica


Copilasul tau va fi extrem de mirat si confuz in momentul in care se va trezi dimineata cu o mustacioara desenata pe fata cu acuarele, carioca sau pasta de dinti. Acesta este si farmecul farsei.

Poanta este si mai hazlie, daca micutul nu se prinde de la trezire, ci vede mustata magic aparuta pe chipul lui abia cand se uita in oglinda.

Nu uita sa razi copios de el pentru faptul ca a fost pacalit de 1 Aprilie.
 

Inelul neastamparat


Cumpara pe ascuns un inel de jucarie care se umple cu apa si are un dispozitiv special, prin care poti stropi in jur.

Apoi furiseaza-l printre jucariile copilului si cand sunteti la ora de joaca, pune-l pe deget. Din cand in cand apasa pompita si stropeste-l pe micut, fara a reactiona in vreun fel. Ba chiar intreaba-l mirata ce este si ce se intampla. Tine-l in suspand pana in momentul in care deconspiri intreaga farsa.
 

Deserturi sarate


Opusa farsei cu mancarea dulce, poti opta pentru surprinderea prichindelului tau cu dulciuri... sarate.

Ademeneste-l cu o reteta impresionanta de prajituri si chiar in momentul in care se infige intr-una dintre bucatile de desert, asteapta-i reactia si incepi sa razi.

Strambaturile sau schimonoselile fetei lui ar trebui sa fie extrem de amuzante si interesante. Spune-i ca a fost pacaleala de 1 Aprilie. Cu greu va mai avea curaj sa guste din restul prajiturii, de frica sa nu fie, din nou, pacalit.
 

Lapte colorat


Una dintre cele mai simple si la indemana farse pe care i le poti este sa colorezi laptele pentru micul-dejun al micutului in nuante foarte tari de rosu, albastru sau mov, cu ajutorul colorantilor alimentari.

Apoi, trebuie sa ai grija sa il pui chiar pe el sa isi prepare micul-dejun in bol, punandu-si cereale si lapte peste. Scoate-i sticla buclucasa de lapte si asteapta-i reactia atunci cand va vedea ce culoare are lapticul din cutie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului