Cresterea copilului

#pachete # chipsuri #obezitate #scoala #copii #dulciuri #ghiozdan #cursuri #gatit #pachet

Pachetelul de acasa va fi istorie. Elevii ar putea urma cursuri obligatorii de gatit

Traditionalele pachetele de acasa pentru elevi vor fi in curand doar o fila de istorie. Cel putin in Marea Britanie, unde autoritatile se gandesc sa verifice si eventual sa interzica mancarea cu care elevii vin de acasa. Fara pachetul din ghiozdan, elevii vor invata sa gateasca sanatos, in cadrul unor cursuri obligatorii de gastronomie.

Adio chipsuri, suc acidulat si dulciuri

De multe ori, parintii le pregatesc elevilor sandvisuri sanatoase si hranitoare, numai bune de consumat in pauze, insa copiii nu sunt interesati de ele, ba chiar se simt jenati sa scoata din ghiozdan un sandvis invelit in servetele de hartie. De aceea, fie refuza sa-si ia pachetul de acasa, fie il iau, iar in drum spre scoala isi cumpara dulciuri, sucuri carbogazoase si alte gustari nesanatoase.

In aceste conditii, autoritatile britanice nu se mira ca din ce in ce mai multi adolescenti ajung sa fie obezi. Pentru a taia raul de la radacina, un reprezentat al Ministerului Educatiei, Michael Gove, propune verificarea tuturor pachetelor cu care elevii vin la scoala. Daca acestea nu contin hrana sanatoasa, sunt confiscate. In vizorul autoritatilor intra in special sucurile si dulciurile.

Proprietarii de restaurante vor interzicerea completa a pachetelelor

Henry Dimbleby si John Vincent, proprietarii unul lant de restaurante din Marea Britanie, sustin ca autoritatile ar trebui sa dea o lege prin care toate pachetelele de acasa sa fie interzise. Ei cred ca in acest fel, parintii ar face economii totale de 2 miliarde de lire sterline pe an, bani care ar putea fi investiti in prepararea unor mancaruri sanatoase la cantinele scolare.

Mai mult, cei doi oameni de afaceri cred ca ar fi de bun augur ca elevii sa nu mai poata parasi incinta scolii in pauze pentru a-si procura mancare, intrucat dau bani doar pe alimente nesanatoase.

Solutia ideala: cursuri obligatorii de gatit pentru elevi

Ideea organizarii unor cursuri de gatit in scoli, pentru prevenirea obezitatii la elevi, nu este tocmai noua, insa pana acum nu a avut rezultatele dorite de autoritati, deoarece erau cursuri optionale.

Ei bine, din aceasta toamna, autoritatile se gandesc sa introduca obligativitatea cursurilor de gatit in scoli, pentru elevii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. In acest fel, elevii vor invata sa-si gateasca gustari sanatoase si vor lupta impotriva obezitatii.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare