Cresterea copilului

#activitati in aer liber #joaca #copii

Parerea medicului pediatru: ce invata copiii prin joaca

Jocul este o nevoie esentiala a copilului, atat de fundamentala incat este inscris chiar si in Conventia Natiunilor Unite privind drepturile copilului. Cu toate acestea, schimbarile semnificative petrecute la nivelul dezvoltarii societatii in general au un efect important si asupra modului in care copiii au ajuns sa-si petreaca timpul liber.

Spre exemplu, comparativ cu generatia noastra, cea din care face parte copilul tau are la dispozitie spatii de joaca de interior extrem de atractive, dar si televizoare, jocuri pe calculator, tablete, telefoane, console si multe altele, care il determina sa se joace mai mult in casa decat afara. Acesti factori sunt principalul motiv pentru care copiii "din ziua de azi" nu petrec atat de mult timp in aer liber.

Cu toate acestea, joaca in aer liber are o multime de beneficii, pe langa faptul ca ii ofera copilului zambete si distractie alaturi de prieteni, pe care orice parinte ar trebui sa le ia in considerare atunci cand aleg locul in care cel mic se va juca in urmatoarele ore.

Viteza in gandire

Pentru ca jocurile in miscare cer solutii imediate, cei mici invata sa reactioneze repede si sa dezvolte spontan solutii pentru fiecare situatie. Astfel, descopera cum sa gandeasca rapid si sa fie rationali chiar si sub presiune.

Atitudine pozitiva si energie

Jocurile in aer liber ii ofera copilului posibilitatea sa se bucure de aer, lumina naturala si natura, in timp ce corpul si mintea lui au un scop comun: castigarea jocului. Dupa fiecare joc, cel mic va avea mai multa energie, va fi dornic de noi victorii si va dezvolta o atitudine pozitiva.

Dezvoltarea spiritului de echipa

Pentru ca fiecare joc este mai distractiv in echipa, cei mici invata sa interactioneze si sa "lupte" impreuna pentru un scop comun: victoria. Astfel, fiecare isi constientizeaza rolul sau in grupul de joaca si realizeaza ca efortul comun duce la aceeasi reusita: mai multa distractie si noi prieteni!

Concentrare si autodisciplina

Atunci cand fac miscare in aer liber, copiii au parte de o experienta multisenzoriala care le imbunatateste gandirea, capacitatea de memorie si dezvoltarea simturilor. Contactul cu natura ii ajuta pe cei mici sa se integreze mai bine in comunitate si sa inteleaga care e rolul fiecarui membru al acesteia.

Oportunitatea perfecta pentru a invata prin distractie

Pentru vara aceasta, cea mai buna optiune este Tabara NERF, unde copilul tau se va distra alaturi de alti copii in jocuri dinamice de echipa, ca treasure hunt, tragere la tinta sau ateliere creative. in plus, isi va face o multime de prieteni si va invata multe lucruri utile, ca explorare montana, prim-ajutor, colaborare si comunicare in echipa.

Nu in ultimul rand, in Tabara NERF copilul tau va descoperi noi jocuri si jucarii inainte ca acestea sa apara in magazine si va rade cu gura pana la urechi alaturi de camarazi de varsta lui.

Cum iti trimiti copilul in Tabara NERF?

Cumpara-i copilului tau un blaster NERF pe care este afisat abtibildul de campanie. Pastreaza bonul fiscal, inscrie codul pe www.tabaranerf.ro si acumuleaza minimum 200 de puncte. Poti castiga un loc dublu pentru copilul tau si un prieten de-al lui in Tabara NERF, plus 500 de alte premii instant: blastere, o masinuta NERF Battle Racer si echipamente speciale NERF: mingi de volei si palete de tenis!

Cristina Tipluica, Medic Pediatru

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare