Cresterea copilului

#copii #beneficii #homosexuali #lesbiene #educatie copii #mariaje

Cresterea copiilor de catre parinti de acelasi sex, sprijinita de pediatrii americani

Copiii sunt mult mai afectati de bunastarea materiala a parintilor sau de sanatatea acestora decat de faptul ca tutorii lor sunt de acelasi sex, considera Academia Americana de Pediatrie (AAP), potrivit Reuters.


Punctul de vedere al AAP a fost expus recent si vine in contextul in care Curtea Suprema din Statele Unite are de luat doua decizii majore saptamana aceasta in ceea ce priveste drepturile comunitatii gay. Una dintre acestea vizeaza drepturile federale ale cuplurilor deja casatorite, iar cea de-a doua - o lege considerata neconstitutionala din California care interzice mariajele dintre persoanele de acelasi sex.

"Este bine ca cei mici sa fie crescuti de doi parinti. Cheia dezvoltarii armonioase a unui copil este iubirea, precum si stabilitatea economica si cea sociala de care cel mic este inconjurat", a declarat dr. Benjamin Siegel, seful comitetului AAP, care a studiat problema.

Adolescentii crescuti de doua femei se descurca mai bine la scoala

Organizatia pediatrilor, care numara 60.000 de membri, si-a dat astfel acceptul pentru casatoriile intre persoanele de acelasi sex, cat si pentru drepturile parintilor gay de a adopta si de a ingriji copii. Potrivit Reuters, votul lor s-a bazat pe datele mai recente care arata ca un copil cu parinti de acelasi sex creste la fel de bine ca si unul ai carui parinti sunt de sexe diferite.

"Dovezile stiintifice arata ca un copil ai caror parinti sunt gay are aceleasi nevoi emotionale si de comportament precum unul cu parinti de sex diferit", spune AAP, citand cercetari realizate in ultimii 30 de ani.

Mai mult, un studiu din 2010, publicat in "Journal Pediatrics", afirma ca adolescentii cu mame lesbiene se descurca mai bine la scoala si au probleme sociale mai mici comparativ cu cei care au si mama si tata.

Zece state, inclusiv capitala Americii - Washington, D.C., au legalizat casatoria intre persoanele de acelasi sex. Potrivit datelor Asociatiei, in Statele Unite aproape doua milioane de copii sunt crescuti de parinti gay.

Sursa foto: inhabitots.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului