Cresterea copilului

#face painting halloween #pericole face painting #picturi pe fata #face painting

Pericolele face paintingului de Halloween la copii

Evita un Halloween spooky cu iritatii din cauza unui face painting realizat gresit. Afla care sunt pericolele din spatele picturilor pe fata si cum poti sa le previi.

 

Intrucat activitatea picturii pe fata presupune aplicarea unor substante chimice pe tenul copiilor, acestia pot fi afectati rapid de efectele negative ale substantelor utilizate. Iata la ce pericole si riscuri sunt supusi cei mici:

  • Reactii alergice la chimicalele din culori sau agravarea unor afectiuni ale pielii
  • Transmiterea virusilor transmisibili pe cale virala (raceala sau conjunctivita), de la un copil al altul
  • Accidentarea ochilor in timpul utilizarii pensulelor

 

Ce poti face pentru a reduce riscurile face paintingului la copii?

„Pictura pe fata este o actvitate foarte distractiva, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Daca se iau cateva masuri de precautie elementare, cei mici se pot bucura impreuna cu parintii de aceasta activitate.” ne spune Alexandra Timofte, consultant in super petreceri.

Tine cont de urmatoarele trucuri si realizeaza chiar tu picturi pe fata pentru micutul tau:

Alege produsele adecvate

Foloseste produse adecvate, care pot garanta ca au fost testate inainte si nu contin substante toxice.

Nu orice produs nontoxic este sigur de aplicat pe piele. Cu toate ca pe eticheta este mentionat faptul ca produsul nu contine substante toxice, acesta poate contine alte ingrediente iritante, cum ar fi nichelul. Multe persoane sunt alergice la o multime de chimicale care le-ar putea produce iritatii in contactul direct cu pielea.

Potrivit unui studiu efectuat in cadrul Campaniei Safe Cosmetics, din 10 kituri pentru face painting, 10 testate contineau plumb, iar 6 din 10 contineau substante iritante pentru ten, cum ar fi nichel, cobalt sau crom, peste nivelul recomandat in industrie.

„Daca nu esti sigur de calitatea culorilor, le poti testa pe pielea ta inainte sa le cumperi, timp de 24h, pentru a face un test de alergie/iritatie.”, ne sfatuieste Alexandra.

Desigur, este important sa faci acelasi lucru si in cazul copilului. Testeaza produsul pe o bucata mica de piele pentru a observa manifesta reactii alergice.

Iata care sunt ingredientele „scary” din materialele pentru face painting, de care trebuie sa te feresti:

  • Ftalati, parabeni, dioxine, formaldehida si alte ingrediente derivati din petrol
  • Urme de metale grele cum ar fi plumbul, nichelul, cobaltul, cromul
  • Oxidul de titan si oxidul de zinc (periculoase doar daca sunt ingerate)
  • PVC-ul (se gaseste de obicei in masti)

Foloseste sclipici cu dimensiune/grosime mica

Verifica daca sclipiciul care se foloseste in modelele de picturi pe fata este special pentru astfel de activitati. Acesta trebuie sa fie din poliester si sa aiba o dimensiune/grosime de .008 microni sau mai mica.

Atentie! Sclipiciul metalic nu trebuie folosit pentru picturile pe fata pentru copii, deoarece este un iritant foarte puternic.

Face Paintingul, interzis copiilor sub 3 ani

Tenul copiilor este foarte sensibil, tocmai din acest motiv nu este indicat ca un copil cu varsta sub 3 ani sa fie supus substantelor existente in solutiil pentru face painting.

„Varsta indicata de la care un copil poate sa participe la activitatea de pictare pe fata este de 5 ani”, subliniaza Alexandra.

Markerele pe baza de apa irita si pateaza fata

Evita utilizarea culorilor acrilice sau a markerelor pe baza de apa, deoarece pot irita fata copiilor. In acelasi timp markerele pe baza de apa intra in ten si nu mai pot fi scoase timp de cateva zile. Foloseste in schimb culori speciale pentru pictarea pe fata.

Nu folosi masti din PVC si lipici generic

Verifica etichetele mastilor sa asigura-te ca nu sunt din PVC. Nu folosi lipici pentru hartie sau super glue pentru a aplica masca de Halloween pe fata.

Halloweenul acesta multe fetite se pregatesc sa se costumeze in printesa Elsa. Daca vrea sa ii lipesti o masca tip Else pe fata, foloseste un lipici special pentru fata. Nu improviza orice alt fel de lipici. S-ar putea sa te trezesti cu suprize neplacute cum ar fi sa nu ii mai poti da masca jos sau sa te trezesti cu arsuri provocate de super glue.

De ce trebuie sa tii cont:

  • Curata foarte bine instrumentele si mainile inainte si dupa orice folosire pentru a elimina riscul de a transmite mai departe germeni si virusi.
  • Evita aplicarea de culori pentru pictura pe fata de orice fel pe pielea iritata.

Poti afla mai multe detalii despre face painting aici!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului