Cresterea copilului

#planificarea nuntii #domnisoara de onoare #nasi #mireasa #mire #pregatiri #pregatiri de nunta #nunta

Planificarea nuntii pas cu pas I

Nunta reprezinta unul dintre cele mai fericite evenimente din viata unui cuplu. Cu totii ne dorim sa avem parte de momente magice si sa ne bucuram de aceasta zi deosebita. Ca sa te feresti de neplaceri, incearca sa te organizezi si sa iti planifici nunta din timp.

 

 

Se spune ca nunta nu e a mirilor, ci a invitatilor, pentru ca indragostitii sunt prea ocupati si stresati cu pregatirile de nunta, incat nu mai au timp sa se bucure pe deplin de acest eveniment. Pentru a evita neplacerile, noi ti-am alcatuit o lista de prioritati care te vor ajuta la organizarea evenimentului. 

Ce trebuie sa faci…

Cu 14-18 luni inainte

Planifica o intalnire cu familia si prietenii si anunta logodna. Cumpara-ti o agenda si noteaza-ti datele importante legate de organizarea nuntii: data, biserica unde ati dori sa va cununati, restaurantul pentru petrecere, meniu, detalii legate de tinutele mirilor.

Incearca sa te informezi cat mai mult din magazine, de pe internet sau din revistele de specialitate si noteaza-ti link-urile importante, pentru a avea cat mai multe optiuni. Asta te va ajuta si in momentul in care vei stabili bugetul alocat nuntii.

 Participa la nunti , contacteaza firmele de specialitate si analizeaza toate ofertele si facilitatile oferite.

Cu 12-14 luni inainte

Pentru ca aveti o idee despre cum ati dori sa arate nunta voastra, hotarati care va fi bugetul alocat. Tineti cont de numarul de persoane prezente, daca va doriti o nunta intr-un cadru restrans sau cu multi invitati, in aer liber, la un local sau acasa.

Daca doriti, angajati o firma care se ocupa de organizarea evenimentelor.

Rezervati localul si ocupati-va de continutul meniului. In cazul in care nunta se va desfasura in aer liber, angajati o firma de catering. Nu uitati sa inchiriati si accesoriile necesare, scaune, mese, corturi, fete de masa , asta in cazul in care nu sunt asigurate de firma de catering.

Ocupati-va de detaliile referitoare la decorarea localului. Angajati o firma specializata sau contactati o florarie si cereti sa vi se arate mai multe mostre de aranjamente florare.

Faceti o rezervare la biserica unde doriti sa va cununati si contactati preotul pentru a vedea daca, si in ce interval orar, este disponibil.

Contactati un fotograf si un cameraman si verificati mai multe portofolii , precum si disponibilitatea acestora. Cauta fotograf nunta  pe www.cautafotograf.ro. 

Daca doriti un program artistic deosebit  sau aveti preferinte pentru un anumit DJ, cantaret sau formatie, luati legatura cu o persoana de contact sau PR si verificati daca muzicienii doriti sunt disponibili pentru data programata.

Cu 10 luni inainte

Acum aveti deja o lista a posibililor invitati. Incercati sa le trimiteti mail-uri sau sa ii contactati telefonic si sa le aduceti la cunostinta detaliile evenimentului, data, ora, locatia si  posibilitatile de cazare, in cazul in care sunt din alt oras sau vin din strainatate.

Alegeti-va nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare si puneti-i la curent cu informatiile despre  nunta si atributiile lor.

Incepeti sa creionati tematica nuntii , gama de culori pe care doriti sa o folositi.

Contactati cameramanul, fotograful si muzicienii, confirmati prezenta acestora la nunta voastra si incheiati un contract. E posibil sa fiti nevoiti sa achitati o parte din onorariu in avans.

 

Cu 8 luni inainte

Incepeti sa va ocupati de rochia de mireasa si de costumul de mire. Incercati sa probati cat mai multe modele pentru a va face o idee despre cel care va avantajeaza cel mai bine. Nu uitati ca rochia de mireasa trebuie sa fie in ton cu tematica nuntii.

De asemenea, contactati cavalerii si domnisoarele de onoare si stabiliti impreuna tinutele acestora.

 

Cu 6 luni inainte

Rasfatati-va cu masaje pentru tonifierea muschilor si a pielii si contactati un salon pentru a va alege coafura, manichiura si pedichiura pentru ziua nuntii. Ar fi indicat sa faceti o proba de coafura.

Cumparati sau achitati in avans rochia de mireasa si costumul mirelui si verificati daca tinutele prezinta vreun defect.

Alegeti destinatia lunii de miere si interesati-va de documentatia necesara, in cazul in care alegeti o destinatie in afara granitelor Europei.

 

(continuarea articolului maine, 20 august 2008)

Ai nevoie de un fotograf pentru nunta? Click aici pentru a adauga un anunt si a vedea ce fotografi sunt disponibili pentru perioada respectiva sau consulta lista fotograf nunta si alege cel mai bun fotograf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului