Cresterea copilului

#sarcina #dragoste #mobilier #frati #nou-nascut #afectiune #maternitate #acceptare

Pregateste-ti copilul pentru aparitia unui nou-nascut

Aparitia unui fratior sau unei surioare in viata copilului tau este un lucru extrem de important, ce nu poate fi tratat cu superficialitate. Intre cei doi frati va exista o legatura speciala toata viata, de aceea este important sa o menajezi inca de la inceput, ajutandu-l pe cel mare sa o perceapa pozitiv. Iata cativa pasi simpli pentru a-ti pregati primul copil de aparitia unui nou-nascut!

Spune-i ca o sa vina un bebe

Nu-l lasa pe prichindel sa afle de la bunici sau alte rude, da-i chiar tu vestea cea mare! Pregateste-l din timp si incearca sa-i explici ca va avea un fratior sau o surioara. Lasa-l sa creada ca el este prima persoana care afla minunata veste si tine-l la curent cu sarcina. Nu da detalii prea tehnice, explica-i pe intelesul lui sosirea unui nou membru in familie.

Petrece cat mai mult timp cu el

Schimbarile care apar pe timpul sarcinii sau chiar dupa ce bebele a venit pe lume iti vor rapi din timpul pe care il petreceai cu cel mare. Gandeste-te ca, pana acum, el se bucura de toata dragostea si atentia voastra. De aceea este important sa petreci cat mai mult timp cu el, chiar si dupa nastere, altfel vor aparea sentimente emotionale negative din partea lui si va deveni gelos.

Pregateste-l pentru ce urmeaza sa se intample

Explica-i ca vor avea loc schimbari in casa voastra, schimbari care-l vor implica si pe el. Spune-i ca vei avea nevoie de ajutorul lui sa cresti bebelusul, lauda-l atunci cand face ceva bine, fa-l sa se simta implicat. Daca ai prieteni care au un bebelus, viziteaza-i cat mai des si ia-l si pe cel mare cu tine. Va accepta mult mai usor venirea nou-nascutului.

Lasa-l sa te viziteze la maternitate

Atunci cand vei naste, el va ramane doar in grija tatalui. De aceea, cheama-l la maternitate si lasa-l sa-si vada fratiorul mai mic.

Reaminteste-i cat de mult il iubesti

Simti ceva ciudat in comportamentul copilului tau, parca este mai nervos sau nu te mai asculta asa cum o facea odinioara? Asta inseamna ca vrea sa-ti atraga atentia asupra faptului ca este gelos pe cel mic. Ia-l deoparte si spune-i cat de mult il iubesti, explicandu-i ca el va fi mereu copilul tau, pe care il vei iubi neconditionat.

Pregatiti impreuna camera celui mic

Cere-i parerea despre diversele obiecte de mobilier pe care vrei sa le cumperi pentru camera celui mic. Daca ai de gand sa-i "cazezi" impreuna la un moment dat, intreaba-l unde si-ar dori sa-i montezi patul sau dulapul. El este mai mare si de aceea trebuie sa se simta indreptatit sa ia aceste decizii.

Sursa foto: birth.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului