Cresterea copilului

#plimbare #bebelus #copil #mama #ingrijire

Prima plimbare cu bebelusul

Abia astepti sa iti scoti bebelusul la plimbare, insa in acelasi timp ai impresia ca micutul este prea firav pentru o iesire in locuri publice . Medicii pediatri iti recomanda sa nu iti tii copilul izolat in casa, insa te sfatuiesc sa iti iei cateva masuri de precautie.

 

Nu exista reguli stricte in privinta perioadei in care ar trebui sa iti scoti bebelusul la plimbare pentru prima data. Dimpotriva, este indicat ca micutul sa iasa la aer curat , mai ales daca temperatura de afara permite acest lucru. Poti incepe cu plimbari de 10 minute, marind pe parcurs acest interval de timp.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti scoti bebelusul la plimbare:

 

Nu il scoate la plimbare la ore de varf sau in spatii aglomerate. In primul rand, copilul risca sa devina victima unei infectii – sistemul imunitar al acestuia este inca in dezvoltare, asa ca si o simpla raceala ii poate aduce febra si cateva zile de spitalizare . 

De asemenea, bebelusii sunt un magnet pentru oamenii din jur, care vor sa se apropie de acesta, sa il atinga sau sa il alinte. In felul acesta il vei expune imbolnavirii. Chiar si atunci cand te intalnesti cu prietenii sau cu rudele, ar fi indicat ca acestia sa se spele pe maini inainte de a-l lua pe micut in brate.

Tine-l departe pe bebelus de persoane bolnave, care stranuta sau tusesc, pentru a evita pe cat posibil o eventuala imbolnavire.

Galagia, luminile, agitatia, multimea de persoane, toate acestea il pot suprasolicita pe bebelus, obosindu-l si facandu-l sa planga fara oprire. Suprasolicitarea poate avea drept consecinta probleme in ceea ce priveste somnul sau alimentatia. Medicii pediatri recomanda sa astepti cateva luni pana cand sa il iei cu tine pe bebelus in locuri prea aglomerate, precum magazine, malluri, petreceri pentru copii etc. Gradinile si parcurile raman insa cea mai buna optiune pentru a-l scoate pe micut la aer curat.

Imbraca-l pe copil corespunzator vremii de afara. Daca este insa prea soare, ai grija sa acoperi pielea sensibila a acestuia si sa mergeti mai mult pe la umbra. Nu este recomandata folosirea cremei cu protectie solara , asa ca incearca sa il acoperi pe bebe cat mai mult si evita, in zilele insorite, sa iesi la plimbare cu micutul la pranz, cand soarele bate cel mai tare. Daca insa conditiile meteo nu sunt prielnice, atunci limiteaza-te la aerisirea bine a casei si iesirea pe balcon, pentru a-l feri pe micut de vantul puternic sau ploaie.

Sursa foto : babyonthefly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului