Cresterea copilului

#elevi #ghiozdan #rechizite #prima zi de scoala #uniforma

Prima zi de scoala: de ce lucruri are cu adevarat nevoie copilul

Inainte de a umple pana la refuz ghiozdanul copilului cu lucruri inutile pentru prima zi de scoala, afla care sunt lucrurile de care are cu adevarat nevoie in acesta zi importanta pentru el! Tine cont de faptul ca este prima oara cand merge la scoala si ca nu va fi o zi obisnuita de cursuri, de aceea, multe dintre rechizitele cumparate nu isi au rostul in ghiozdan!

Uniforma

Informeaza-te din timp cu privire la politica scolii privind purtarea uniformelor. Daca exista un cod vestimentar special, asigura-te ca micutul tau il va respecta in detaliu. Afla daca uniformele trebuie comandate de la scoala sau daca trebuie sa te ocupi personal de cumpararea lor.

Ghiozdan

Ghiozdanul este accesoriul principal de care are nevoie copilul in prima zi de scoala. Acesta nu trebuie sa fie plin de rechizite. Limiteaza-te la a-i pune un caiet si penarul in el, intrucat nu va avea nevoie de carti si alte lucruru. In plus, este indicat sa pastrezi spatiu liber in el, in cazul in care primeste carti sau manuale de la scoala.

Jucarie

Printre rechizite si accesorii, este important sa adaugi si jucaria lui preferata in ghiozdan. Nu uita ca este prima oara cand merge la scoala si ca micutul tau este incercat de o multime de angoase si temeri. Jucaria preferata va deveni obiectul lui de confort, care ii va mai alina din anxietate. In plus, fiind boboc si avand o varsta inca mica, nimeni nu il va certa ca o va scoate pe banca pentru a se juca cu ea.

Gustari

Nu este cazul sa ii pregatesti un pachetel ca pentru o zi obisnuita de scoala, intrucat nu va avea un program normal de cursuri. Probabil ca va asista doar la festivitatea de deschidere si ca va mai petrece inca 1-2 ore in clasa, unde isi va cunoaste noii colegi si invatatoarea. Cu toate acestea, este indicat sa aiba in ghiozdan o gustare simpla si rapida cu care sa-si potoleasca foamea, pentru eventualitatea in care programul se va prelungi.

Umbrela

Urmareste prognoza meteo si vezi daca exista sanse sa ploua sau nu in prima zi de scoala. In cazul in care meteorologii anunta o zi cu ploaie, asigura-te ca are o umbreluta mica si haioasa in ghiozdan.

Flori

Nu vrei ca micutul tau sa faca nota discordanta fata de restul copiilor si sa se simta prost ca nu i-a cumparat invatatoarei flori. Este bine sa fii precauta si sa pui pe lista cu lucruri necesare pentru prima zi de scoala si un aranjament floral cu care copilul sa-si intampine invatatoarea.

Sursa foto: sirippu.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare