Cresterea copilului

#fericire parinti #primul copil #nastere copil

Primul copil, mai greu de acceptat decat divortul sau concedierea

Un studiu publicat la inceputul lunii august in Demography a scos la iveala un lucru neobisnuit: n asterea primului copil este perceputa mai prost decat un divort sau o concediere.


Viitorii parinti au fost rugati sa-si evalueze fericirea la 7,4 pe o scara de 10 cu 3-5 ani inainte de aparitia primului copil. Inainte de venirea pe lume a copilului sau imediat dupa nastere, indicele de fericire a scazut cu 1,6 puncte la 70% printre cei intervievati

In acelasi timp, cand cineva divorteaza, indicele de satisfactie scade cu 0,6 puncte, la fel ca la o concediere, si cu un punct la moartea unuia dintre soti. Altfel spus, nasterea unui copil nu este neaparat sinonima cu fericirea. Scaderea moralului ar explica si lipsa dorintei de a avea al doilea copil.

Aceasta tendinta se observa mai ales la parintii de peste 30 de ani cu studii superioare, precizeaza Mikko Myrskyla, unul dintre autorii studiului.

Parintii se plang in general de lipsa somnului, de stres, precum si de sentimentul pierderii libertatii si al unui control exercitat asupra vietii lor, arata cercetatorul.

Sursa foto: Hepta

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare