Cresterea copilului

#masina #sofer #viteza #adolescent

Reguli de sofat pentru adolescenti

Cum implinesc varsta de 18 ani, adolescentii se grabesc sa isi obtina permisul de conducere. Impulsivi si increzatori, multi dintre acestia se urca in masina fara sa tina cont de reguli de siguranta, combinand de multe ori sofatul cu alcoolul sau drogurile. Inainte de a-i da masina "pe mana" copilului tau, impune-i cateva reguli de care trebuie sa tina cont.

Pentru ca pe primul loc se afla viata copilului tau, explica-i faptul ca regulile sunt cat se poate de serioase si il vei priva de masina daca nu le respecta.

  • Masina nu inseamna distractie. Masina se dovedeste utila pentru a te deplasa in siguranta si folosind o viteza legala , in locurile unde ai nevoie. Masina nu inseamna curse ilegale pe strada cu soferii mai indrazneti si nici nu este un obiect prin care sa te dai mare in fata prietenilor.

 

  • Vei avea intotdeauna la tine o suma de bani pe care o poti folosi doar in cazul unei urgente. Acesti bani ii poti folosi daca ai nevoie sa te deplasezi imediat la service sau ai ramas fara benzina. Sunt doar pentru urgenta, iar folosirea acestora in alte scopuri va rezulta in confiscarea cheilor.

 

  • Masina este conceputa pentru a transporta 5 pasageri. Nu depasi numarul acesta si nu iti inghesui prietenii in portbagaj, chiar daca pe ei nu ii intereseaza.

 

  • Nu te urca la volan daca esti nervos, doar ce te-ai certat cu iubita/iubitul sau cu prietenul cel mai bun. Impulsivitatea nu este nici pe departe cel mai bun prieten. Daca simti ca esti agitat, suna-ma si voi veni sa te ajut.

 

  • Nu te urca la volan sub influenta alcoolului sau a drogurilor. Chiar daca ai intarziat acasa, chiar daca ti-e rusine sa te vad in starea in care esti, siguranta ta este cea mai importanta. Da-mi de veste sau ia un taxi pana acasa.

 

  • Tine-ti telefonul mobil incarcat, pentru a putea fi contacta oricand. De asemenea, nu folosi telefonul atunci cand conduci. Daca vrei sa scrii mesaje sau sa contactezi pe cineva, trage pe dreapta. Tine-ma informat cu locul in care te afli si anunta-ma daca ti-ai schimbat planurile.

 

  • Fara jocuri la volan, gen sa o inveti pe prietena ta sa conduca sau sa te tachinezi incontinuu cu prietenii din spate. Daca amicii tai nu pot astepta linistiti sa ajunga la destinatie, nu ii lua in masina.

 

  • Fara amenzi pentru depasit viteza legala. Obtinerea acesteia inseamna confiscarea cheilor de la masina.

 

  • Nu te urca la volan daca iti este somn pentru ca ai petrecut pana dimineata alaturi de prietenii tai . Mai bine trage masina pe dreapta, dormi cateva ore si apoi continua-ti drumul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului