Cresterea copilului

#copil #job #mama #concediu maternal

Reintoarcerea la serviciu a mamei

Daca perioada de sedere acasa alaturi de copilul tau se apropie de sfarsit si mai este doar putin pana trebuie sa te intorci la serviciu, ar fi bine sa incepi sa te pregatesti.  Cu siguranta vei fi bulversata de schimbarile care s-au petrecut la locul tau de munca, dar si de faptul ca vei petrece mult mai putin timp alaturi de puiul tau.


Exista totusi cateva trucuri care vor face tranzitia mai usoara si cate te vor ajuta sa te adaptezi situatiei mult mai usor.


Stabileste cu cine va sta copilul


Probabil ca aceasta este principala grija pe care o are orice mama atunci cand stie ca trebuie sa se intoarca la munca: cine va avea grija de copil? Daca bunicii nu pot avea grija de el, poti plati o bona sau il poti lasa in grija unei crese.


In cazul in care micutul tau va petrece timpul alaturi de bunici vei avea siguranta ca acesta va primi in continuarea iubire si afectiune in mod neconditionat , ca va fi bine ingrijit, iar in plus vei scuti sume importante de bani.


Pe de cealalta parte, in cazul unei crese copilul va avea un program bine stabilit, isi va face multi prieteni si isi va dezvolta abilitatile de comunicare si socializare.


Ia legatura cu seful si colegii


Pentru ca schimbarea sa nu fie foarte brusca, poti face o vizita sefului si colegilor pentru a te pune la punct cu ce mai este nou, ce modificari s-au facut si ce asteptari au de la tine. Daca doresti, il poti lua pe copil cu tine pentru a „indulci” atmosfera de acolo, insa nu inainte de a cere permisiune sefului.


O intalnire in prealabil cu echipa, te va stimula, incuraja si iti va da incredere ca totul va fi bine.


Profita din plin de timpul liber


Chiar daca ajungi acasa foarte obosita din cauza faptului ca erai obisnuita cu un alt program, dar si pentru ca valul de informatii noi te-a luat pe nepregatite, incearca totusi sa petreci cat mai mult timp alaturi de copilul tau. Altfel, risti ca micutul tau sa isi dezvolte mici frustrari din cauza tranzitiei extrem de bruste.


Cand ajungi acasa, petrece cu el cat mai mult timp posibil si incearca sa il integrezi in activitatile tale (acolo unde cazul o permite). De asemenea, rezerva weekendurile doar pentru el si incearca sa reiei activitatile pe care le aveai atunci cand stateai cu el acasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului