Cresterea copilului

#sarcina #cariera # ingrijire sarcina

Sarcina si jobul: Cum faci fata noilor provocari

Orice femeie invata sa isi schimbe prioritatile in viata dupa ce afla ca va deveni mamica, insa trateaza lucrurile cu multa precautie cand vine vorba despre locul sau de munca.

Este greu sa renunti la un job stabil, tinand cont de concurenta acerba de pe piata muncii, dar si de necesitatea de a acoperi o multime de cheltuieli pe care le impune venirea pe lume a bebelusului.

Iata ce trebuie sa faca daca iti doresti sa mergi la serviciu pana in luna a noua de sarcina.


1. Invata sa iti organizezi eficient timpul


In primele luni de sarcina, organismul iti va da foarte mult de lucru, de la greturile matinale pana la schimbarile de dispozitie, cauzate de dereglarile hormonale. In scurt timp vei invata cum si cand se manifesta, iar in functie de acest lucru poti sa iti stabilesti task-urile importante pentru acea perioada a zilei in care te simti cel mai bine.


2. Evita sa folosesti scarile


Daca lucrezi intr-o cladire cu multe etaje, este de preferat sa renunti sa folosesti prea des scarile. Obosesti mult mai usor si exista riscul de a te accidenta. Foloseste in schimb liftul, evitand totodata aglomeratia.

O podea abia spalata se poate transforma de asemenea intr-o capcana periculoasa pentru sarcina ta; ai grija sa nu aluneci, astfel incat bebelusul tau sa fie in siguranta.

Nu ai voie nici sa ridici greutati sau sa lucrezi peste program.


3. Ai grija la alimentia zilnica


Ai nevoie de o alimentatie echilibrata si sanatoasa, cu fructe si legume. Pregateste-ti de seara un pachet cu mancare pentru serviciu, astfel incat sa nu cazi prada tentatiei de a comanda de la fast-food. Mananca la intervale dese si regulate (din doua in doua ore).


4. Alege o pozitie corecta la birou


Daca esti deja predispusa durerilor de spate, in timpul sarcinii pot aparea complicatii. Tocmai de aceea este nevoie sa acorzi o atentie sporita pozitiei in care te asezi la birou si sa te ridici periodic de pe scaun.

Pentru un plus de confort, asaza un scaunel sub birou, astfel incat sa iti poti sprijini picioarele ori de cate ori simti nevoia.


5. Spune "nu" consumului de cafea si tigarilor


La locul de munca apare tentatia de a merge in pauza de tigara sau de a sta de vorba la o cafea cu colegii. Debaraseaza-te de aceste obiceiuri pe durata sarcinii, deoarece exista riscul sa fie afectata sanatatea bebelusului tau.


6. Profita de momentele de pauza


Daca jobul iti permite si beneficiezi de putina intimitate in biroul tau, este bine sa ai la tine incaltaminte lejera. In timpul sarcinii, retentia de apa (edemul) este o reala problema a viitoarelor mamici. Incearca sa nu stai foarte mult nemisacata, iar daca jobul este unul static, fa scurte miscari din jumatate in jumatate de ora.

Ai grija sa consumi zilnic si ceaiuri usor diuretice. Maseaza-ti picioarele de fiecare data cand prinzi un moment liber.

Deconecteaza-te de la sarcinile jobului pentru cateva minute si incearca sa nu te stresezi. Chiar daca nu iti sta in caracter sa amani task-urile, este bine sa lasi pe a doua zi ceea ce nu poti rezolva cand te simti epuizata.

Sursa foto: babyprofinder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare