Cresterea copilului

#scoala de stat # scoala privata # scoala particulara # scoala copii #alegerea scolii

Scoala de stat sau scoala particulara?

Scoala de stat sau particulara este dilema cu care se confrunta parintii cand vine vremea sa-si dea copiii la scoala. Cea privata costa, este mai sigura, are profesori motivati si o oferta mai bogata de cursuri, pe cand cea publica este mai saraca in oferte educationala, dar mai aproape de casa si gratuita.

 

Factori decizionali in alegerea scolii pentru copil


Atunci cand analizezi si decizi care dintre cele doua institutii este mai potrivita pentru micutul tau trebuie sa ai in vedere o serie de factori importanti pentru siguranta si dezvoltarea lui.

Banii

Faptul ca scoala publica sau de stat este gratuita, iar cea privata presupune taxe anuale de scolarizare reprezinta principalul criteriu de selectie a scolii pentru mult parinti. Aici se face de multe ori diferenta. Acolo unde nu exista posibilitatea finantarii, decizia este clara. Insa daca exista disponibilitate financiara, atunci trebuie sa ai in vedere si alti factori.

Reputatie academica

Documenteaza-te temeinic si alege top 3-5 scoli particulare din orasul in care locuiesti. Reputatia academica este esentiala in alegerea institutiei, pentru ca iti ofera o garantie a calitatii serviciilor pe care le ofera.

Exista si scoli publice cu o reputatie excelenta, care merita luate in considerare. De pe bancile lor au iesit copii si adulti capabili si cu rezultate excelente.

Asezare

Din cele cateva scoli particulare care ti-au facut cu ochiul, alege-o pe cea care este asezata cel mai aproape de casa. Identifica si scolile publice din apropiere. Este important ca micutul sa nu trebuiasca sa mearga foarte mult pana acolo si sa nu fie nevoit sa traverseze multe strazi, sa mearga cu multe mijloace de transport etc.

Avantajul de a-l da pe copil la o scoala particulara este acela ca multe dintre ele asigura si transportul gratuit pana la scoala si inapoi.

Siguranta

Siguranta copilului este obiectivul tau principal in orice locatie publica. Si este un criteriu esential de luat in seama in alegerea scolii.

In conditiile in care scolile publice au demonstrat in numeroase randuri ca stau prost la capitolul siguranta, cele private sunt mai mici, cu mai putini elevi si ofera protectie garantata pentru cel mic.

Oferta educationala

Scolile private se intrec in a umple ofertele cu tot soiul de programe educationale si cursuri sau optionale care sa te impresioneze. Si au si posibilitatea sa faca asta. Bugetul limitat si problemele din sistemul educational de stat nu ofera astfel de sanse copiilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare