Cresterea copilului

#antivirus #calculator #protectie #online

Securitatea online trebuie sa fie pe intelesul oricui

Ai observat de la o vreme ca PC-ul parca nu „se mai misca” la fel de bine ca-n vremurile bune. Iti aduci aminte vag ca ultima oara cand s-a uitat la el un specialist si te-a mai scapat de avalansa de programe care te invadau de reclame si oferte nedorite ai fost intrebata ce antivirus folosesti. Desi ai sperat ca iesi din incurcatura , depanatorul nu a gustat gluma ta cum ca ti-ai facut deja imunizarea sezoniera si nu ti-e frica de gripa.

 

Bun, deci ar trebui sa ai antivirus... pentru calculator. Cea mai la indemana solutie ar putea fi sa dai fuga la primul motor de cautare si sa cauti o solutie gratuita (sau macar shareware). Nu vrei sa te complici prea mult din frica de a „nu strica nimic”, deci te orientezi catre o solutie cat mai simpla, poate mai mult sperand ca asa poti dormi cu inima impacata ca ti-ai facut datoria. Totusi, solutiile simplu de folosit nu inseamna neaparat ca iti si ofera protectia de care are nevoie sistemul tau.

In acelasi timp, daca te ghidezi dupa recenziile postate online, se prea poate ca un specialist sa desfiinteze o astfel de suita de securitate tocmai pentru ca nu va fi pe placul utilizatorilor avansati, obisnuiti sa umble in maruntaiele unui soft pentru personalizarea dupa propriul plac.

Solutia pentru aceasta situatie sta in folosirea unei suite de securitate care ofera o interfata disponibila in diferite grade de complexitate, gata sa discute pe limba oricarui tip de utilizator. Chiar daca multi producatori de software se lauda cu abordarea prietenoasa a programelor si interfetelor, de multe ori bariera lingvistica si jargonul IT raman un fel de cod secret, greu accesibil marii majoritati a utilizatorilor. In cazul in care aplicatia ofera din start posibilitatea de alegere a interfetei, lucrurile se pot simplifica pana la un nivel de baza al expunerii setarilor si preferintelor utilizatorului, sau, dimpotriva, se pot complica prin detalii si optiuni gata sa fie pe placul unui internaut intermediar sau expert in materie de cunostinte IT.

BitDefender Internet Security 2010 este singurul produs antivirus care ofera aceasta optiune de adaptare a interfetei in functie de competentele tehnice ale fiecaruia. Aceasta caracteristica a fost apreciata foarte mult atat de cei care au testat, dar si de utilizatorii casnici care nu au cunostinte foarte avansate de IT, clienti care au nevoie de aceeasi protectie ca toti utilizatorii. Interfata modulara este o inovatie a echipei BitDefender, numita „user profiling” si a fost apreciata de cei mai importanti jurnalisti, bloggeri si testeri din Statele Unite si Europa, care au catalogat echipa BitDefender drept formatoare a industriei de solutii software de securitate inca de la lansarea suitei BitDefender Total Security 2010.

Interfata Novice este eleganta si simpla, prezinta numai trei butoane, foarte clar denumite prin care poti sa scanezi sistemul pentru depistarea elementelor malware, sa actualizezi programul cu cele mai noi semnaturi de virusi si sa te asiguri ca aplicatia corespunde celor mai recente descoperiri ale breselor de securitate, iar a treia optiune demareaza procesul de depistare a vulnerabilitatilor sistemului. In partea dreapta a acestui panou de control extrem de simplificat se gaseste un indicator care informeaza utilizatorul despre starea sistemului si specifica daca exista probleme de securitate conform cu ultimele scanari.

descarca bitdefender internet security descarca bitdefender internet security

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului