Cresterea copilului

#fat #sarcina #test de sarcina #medic #hormoni #crampe #dureri de spate #avort spontan

Semnele unui avort spontan

Avortul spontan inseamna pierderea sarcinii inainte de 20 de saptamani. Daca ai simptome care ti se par neobisnuite pentru perioada sarcinii, este indicat sa consulti un medic pentru a te asigura ca nu sunt semne ale unui avort spontan. Iti prezentam cele mai frecvente simptome ale avortului spontan pe care este important sa le ai in vedere.

Sangerari vaginale

Unul dintre primele semne ale avortului spontan este reprezentat de sangerarile vaginale sau spotting. Majoritatea femeilor gravide se confrunta cu sangerari in timpul sarcinii, dar nu intotdeauna acestea sunt cauza unui avort spontan. Pentru siguranta ta si a fatului, este indicat sa consulti un medic in momentul in care aceste sangerari apar.

Crampe

Durerea puternica la nivelul abdomenului poate fi un alt semn al avortului spontan. In timpul sarcinii, ligamentele se intind, motiv pentru care poti simti crampe usoare. Acestea nu reprezinta un motiv de ingrijorare, insa daca crampele sunt mult mai severe decat acelea din timpul menstruatiei pot fi din cauza unui avort spontan.

Dureri de spate

Durerile severe de spate pot reprezenta, de asemenea, semnul unui avort spontan. In acest caz, durerea se intensifica in timp si apar si sangerarile vaginale.

Scurgeri vaginale

In cazul in care apar scurgeri vaginale neobisnuite sau cheaguri de sange, acestea ar putea fi semne de pierdere a sarcinii. In timpul sarcinii nu trebuie sa iti faci griji daca secretia este albicioasa sau transparenta, fara miros pregnant si cu o consistenta ca a albusului de ou. Aceasta scurgere vaginala este normala, insa. daca observi o schimbare a texturii, a culorii sau a mirosului, atunci este timpul sa iei masuri, deoarece aceste schimbari ar putea fi din cauza unui avort spontan.

Disparitia simptomelor specifice sarcinii

Daca te simti dintr-o data bine, dupa ce cateva saptamani ai avut senzatia de greata, poate fi datorita faptului ca nivelul hormonal s-a uniformizat, insa aceasta stare poate indica, de asemenea, producerea unui avort spontan.

Un test de sarcina negativ dupa unul pozitiv

De obicei, femeile efectueaza mai multe teste de sarcina pentru a fi sigure ca rezultatul este corect. Daca primul test a fost pozitiv, iar la urmatorul rezultat a fost negativ, este bine sa consulti un medic pentru un control amanuntit.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului