Cresterea copilului

#familie #relatii de familie #parinte vitreg #mama vitrega #viata de familie #integrare in familie

Sfaturi de integrare in familie pentru mame vitrege

Sa devii mama vitrega pentru copiii barbatului pe care il iubesti poate fi o experienta dificila, insa cel mai important este sa constientizezi faptul ca lupta nu este pierduta de la bun inceput. Cu rabdare si ambitie, vei reusi sa te integrezi in familie si sa fii acceptata de copii. Castiga-le increderea si vei reusi sa fii cea mai buna prietena a lor.


Construieste treptat relatia cu copiii


Copiilor nu le este usor sa accepte o mama vitrega. Nu te cunosc suficient de bine si considera ca vrei sa-ti arogi statutul de mama naturala. Incearca sa constuiesti relatia cu copiii treptat. Pentru acest lucru, este nevoie sa ii cunosti, sa stii ce le place si ce nu, care este programul lor zilnic, care sunt hobby-urile lor si ce isi doresc sa aiba.

Nu este nevoie sa ii fortezi sa te accepte, dar demonstreaza-le ca vrei sa te apropii de ei. Fii tu insati si evita sa faci comentarii la adresa mamei naturale. Ramai calma chiar si atunci cand copiii te resping. Lasa-le timp sa se acomodeze cu tine si treptat va veti putea consolida relatia.


Respecta regulile tatalui


Ca mama vitrega, este important sa respecti regulile tatalui in cresterea copiilor. Pana la urma, el ii cunoaste cel mai bine. Daca incerci sa-ti impui propriul mod de crestere, copiii ar putea considera ca vrei sa te impui in fata lor. Orice problema care apare in relatia ta cu copiii ar trebui discutata cu tatal lor.


Fa-ti timp pentru copii


Oricat de aglomerat ar fi programul tau, fa-ti timp pentru copii. Ajuta-i la teme, iesi cu ei in oras si ofera-le sfaturi daca au nevoie. Petrecerea timpului impreuna cu copiii vitregi reprezinta ocazia perfecta de a discuta cu ei. Explica-le ca nu iti doresti sa iei locul mamei naturale sau sa ii indepartezi de tatal lor. Fa-i sa inteleaga ca ai nevoie de ajutorul lor pentru a fi o mama vitrega buna.


Intelege-te bine cu ceilalti membri ai familiei


Felul in care te intelegi cu ceilalti membri apropiati ai familiei ii va ajuta pe copii sa-si faca o impresie despre tine. Dupa tata, bunicii sunt cei care au cea mai mare influenta asupra copiilor, de aceea este recomandat sa te intelegi bine cu parintii sotului, sa ii respecti si sa le arati ca esti dispusa sa faci orice pentru a deveni o mama buna.

Ai trecut printr-o astfel de experienta? Cum ai reusit sa te integrezi in familie?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului