Cresterea copilului

#parinti #proaspeti parinti #puericultura #nasterea copilului

Sfaturi pentru proaspetii parinti

Sa devii parinte este unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume. Dincolo de beneficiile si satisfactiile pe care le ai atunci cand dai nastere unui copil, nu trebuie sa uiti ca ai o responsabilitate foarte mare fata de acesta, dar si fata de tine si de partenerul tau. Pentru a ajuta la dezvoltare armonioasa a copilului tau si in acelasi timp a relatiei cu tatal acestuia, este recomandat sa tii cont de anumite sfaturi.

Ofera-i sprijin partenerului tau


Chiar daca micutul vostru este acum pe prim plan, nu inseamna ca toata atentia si concentrarea trebuie sa se indrepte asupra acestuia. O relatie buna intre cei doi parteneri este extrem de importanta, atat pentru cuplu, cat si pentru a asigura buna crestere si dezvoltare a copilului.

Incearca sa il intelegi pe partenerul tau si nu ii nega anumite activitati pe care le avea in trecut, doar pentru ca acum a aparut bebelusul. Este absolut normal ca foarte multe lucruri sa se schimbe, dar daca transformi nasterea copilului intr-o mica povara, atat micutul, cat si relatia va avea de suferit.
 

Mergi la cursuri pregatitoare


Este adevarat ca niciun curs de puericultura nu te va ajuta sa treci de situatiile grave in care te vei afla in anumite momente, dar acestea te vor ajuta sa faci fata mai usor unor provocari neasteptate.

Cursurile de ingrijire a copiilor (cursuri de puericultura) te vor ajuta sa afli mai multe informatii despre cum sa cresti un copil sanatos , ce anume trebuie sa faci pentru ca micutul tau sa aiba o alimentatie sanatoasa si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a asigura acestuia un somn odihnitor .
 

Accepta ajutorul


In general proaspetele mamici nu lasa pe nimeni sa puna mana pe copiii lor in primele saptamani de la nastere. Acestea se tem de faptul ca alte persoane pot rani bebelusul fara intentie si considera ca nimeni nu stie mai bine decat ele cum sa manevreze copilul.

Totusi, tu ai nevoie de anumite pauze pentru a evita sa ai iesiri nervoase, pentru a evita sa intri in panica sau in depresie. Mai mult decat atat, nu uita ca mama sau soacra ta au nascut si au crescut si ele copii minunati, asa ca se vor descurca fara indoiala cu puiul tau si ca vor avea grija de acesta exact asa cum ai si tu.
 

Odihneste -te


Atunci cand simti ca nu mai poti, cand vezi ca devii foarte nervoasa, cand incepi sa plangi fara motiv, ar fi bine sa ceri ajutor. Roaga o persoana de incredere sa stea cateva ore pe zi cu copilul tau, timp in care incerci sa faci lucrurile pe care le faceai inainte de nastere sau chiar inainte de sarcina.

Nu este nimic rau ca din cand in cand sa te duci la coafor, sa iesi cu prietenele tale la o cafea sau sa stai cateva ore si sa te relaxezi sub jetul de apa fierbinte, sa rasfoiesti o revista sau sa te uiti pur si simplu la un film.

O data la cateva saptamani meriti acest rasfat si nu doar ca il meriti, dar este foarte recomandat sa ai parte de acesta.
 

Lucreaza la relatia cu partenerul de viata


Relatia cu tatal copilului tau poate avea de suferit dupa nasterea copilului. Acest lucru este cauzat de faptul ca toata atentia si concentrarea ta se indreapta asupra copilului. O data la cateva saptamani cheam-o pe mama sau pe soacra ta pentru a avea grija de bebelus. In acest timp, bucura-te alaturi de partenerul tau de o seara minunata, fara sa te simti vinovata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului