Cresterea copilului

#litoral #igiena #parinti #vacanta #concediu #plaja #mare #copil

Sfaturi pentru siguranta copilului la mare

Vacanta de vara si perioada de concediu este foarte aproape, iar cei mai multi parinti aleg sa ii duca pe copii la mare. Oricat de frumos ar fi si cat de entuziasmati ati fi, nu uitati ca plaja si marea pot fi locuri periculoase pentru un copil.


Iata cateva sfaturi pentru a-l mentine pe copil in siguranta atunci cand sunteti pe litoral.


Crema cu protectie SPF


Razele soarelui sunt foarte nocive, mai ales pentru pielea sensibila a copilui, iar medicii recomanda ca pe pielea acestuia sa fie intinsa o crema cu protectie UV 40+, cu cel putin 20 de minute inainte de expunerea acestuia la soare.


Umbrela si sapca


Soarele are un mare beneficiu: ofera corpului vitamina D in mod natural, vitamina fara de care fixarea calciului in oase nu ar fi posibila. Asadar, este recomandat ca acesta sa stea la soare, insa daca iesiti la plaja de dimineata, ar fi bine sa va feriti de razele soarelui incepand cu ora 11. Totusi, pentru ca este posibil sa mai vreti sa stati pe plaja si sa va bucurati de briza marii, o umbrela este o masura buna de protectie impotriva razelor nocive care se instaleaza dupa ora 11.


De asemenea, o sapcuta care sa il fereasca pe copil de soarele puternic si de o eventuala insolatie, asigura-te ca are in permanenta o sapca subtire, deschisa la culoare pe cap.


Alege locul  cu atentie


Atunci cand ai copii mici,e ste bine sa alegi un loc linistit, in care nu sunt foarte multi tineri galagiosi, care consuma alcool si isi sting tigarile in nisip. De asemenea, opteaza pentru o locatie foarte apropiata de salvamari, astfel incat daca exista probleme, acestia sa ajunga cat mai repede la tine si la copilul tau. Asigura-te insa ca acestia sunt vigilenti si ca nu isi parasesc locul de paza prea des sau un timp prea indelungat.  Totusi, nu iti forma ideea ca salvamarul este angajat pe post de baby –sitter. Principala grija de a sta cu ochii pe copilul tau iti revine tie, insa cel mai bine este sa nu il lasi pe copil sa intre singur in apa, decat daca are peste 6 – 7 ani si atunci atentioneaza-l sa stea doar la mal, eventual cu un colac de salvare in jurul sau.


De asemenea, un loc bun in care sa iti pozitionezi cearsaful pe plaja este in apropierea corturilor de prim ajutor . In acestea se afla medici si asistenti gata sa te ajute in cazul in care apar probleme. De asemenea, tot aici ar trebui sa gasesti si apa in cazul in care se termina cea pa care o aveai, iar copilul nu mai rezista de sete nici macar pana la cel mai apropiat magazin.


Ia putin otet cu tine


In cazul unor intepaturi de insecte sau a unor meduze, tamponeaza pielea intepata/muscata cu putin otet simplu sau de mere. Acesta reduce inflamatia, dezinfecteaza  si nu provoaca usturimi. Este recomandat sa pui otetul intr-un recipient  mic dotat cu pulverizator, insa daca intepatura este grava, cere ajutorul medicilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare