Cresterea copilului

#masina #copil #bebelus #siguranta #jucarii #parinti

Siguranta bebelusului in masina

Daca te pregatesti sa pornesti la drum cu bebelusul, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa instalezi in masina scaunul pentru copii. Cu toate ca acesta reprezinta principala modalitate de a-ti proteja copilul de eventuale accidentari in timp ce conduci, asta nu inseamna ca iti permiti sa fii total neglijent. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand va deplasati cu masina.

 

Nu iti hrani copilul in masina

 

Atunci cand calatoresti cu un copil mic pentru o perioada mai lunga, cel mai indicat ar fi sa iti alcatuiesti un plan care sa contina o serie de opriri. In momentele acelea, ii poti da copilului tau de mancare sau il poti schimba de scutec .

Inainte de a pleca la drum, asigura-te ca bebe este satul. Ai sanse mari ca in felul acesta, micutul sa adoarma si sa stea linistit pentru o perioada. Nu incerca insa sa ii da de mancare in timp ce conduci.

Probabil iti spui ca daca ii sprijini usor biberonul de scaunul pentru bebelusi, copilul va putea manca linistit, insa acest obicei este unul destul de periculos. Este nevoie doar de o miscare brusca a masinii si copilul se va accidenta. De asemenea, micutul risca sa se inece cu mancarea, din cauza miscarilor masinii. Daca plansetul acestuia iti distrage atentia, cel mai bine ar fi sa tragi pe dreapta si sa ii dai de mancare.

Pentru copiii mai mari, un alt pericol il constituie snacksurile pe care parintii le ofera pentru a-i mai linisti putin. Popcorn , nuci, sanwich-uri, cu toate acestea copilul se poate ineca, iar tu vei fi mult prea ocupat pentru a-ti da seama sau a opri masina la timp.

 

Atentie la fratiorii mai mari

 

Parintii ar trebui sa fie si mai atenti atunci cand pe bancheta din spate se afla bebelusul si fratiorul mai mare. Fratiorii vor de cele mai multe ori sa ajute la ingrijirea bebelusului sau sa se joace, insa jocurile nevinovate se pot dovedi periculoase, mai ales daca tu nu ii poti supraveghea. Inlatura orice obiecte cu care micutii s-ar putea rani: paturi, jucarii care pot fi dezmembrate, monezi etc.

 

Ofera-i activitati distractive

 

Daca bebelusul plange sau este nervos, iti va distrage si tie atentia si va va pune in pericol pe amandoi. Ia cu tine jucariile care ii fac placere, special concepute pentru bebelusi, din materiale moi, cu care micutul se poate juca pe tot parcursul drumului. De asemenea, da drumul la o muzica linistitoare, pentru copii. Vorbeste-i, spune-i povesti – chiar daca nu intelege, vocea ta il va calma si il va adormi.

 

Supravegheaza-l in permanenta

 

Ideal ar fi sa nu calatoresti singur cu bebelusul in masina, asa ca daca este posibil, ia un insotitor cu tine. Pentru a-l supraveghea si mai bine, multi parinti prefera sa isi mai instaleze o oglinda, deasupra oglinzii retrovizoare; astfel. pot observa ce face bebelusul in spate. Mai mult, pe piata au aparut jucarii ce au incorporata o oglinda, astfel incat copilul sa se mentina ocupat, iar tu sa observi ce face acesta.

 

Atentie la animale

 

Chiar daca ai un catel bland sau o pisicuta cuminte si decizi sa il iei in masina, nu poti sti cum reactioneaza la un drum cu masina. Exista riscul de a incepe sa se agite, ranindu-l astfel pe micut. Cel mai bine ar fi sa pui animalul intr-o cusca speciala sau sa il lasi acasa.

Atentie!

 

Nu conduce cu viteza mare!


Oricat de mult ar plange copilul, fii atent la drum sau trage pe dreapta!

 

Nu porni la distante lungi fara sa ai si un insotitor!


Nu intra in conflict sau intreceri cu vitezomanii de pe sosea!

 

Blocheaza usile si geamurile masinii!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare