Cresterea copilului

#electrocasnice #brad #jucarii #pericole #sarbatori #vasc #prevenirea accidentarilor

Cum sa-ti feresti copilul de eventualele accidentari de sarbatori

Sarbatorile de iarna reprezinta ocazia perfecta pentru a-ti petrece timpul impreuna cu familia, insa constituie si una dintre cele mai stresante perioade din an. Trebuie sa faci cumparaturi, sa cauti cadouri, sa pregatesti mancaruri speciale si sa faci curatenie in casa. Toate aceste activitati intreprinse pe fuga te pot determina sa pierzi din vedere siguranta copilului. Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa feresti copilul de posibile accidente in perioada sarbatorilor.

Ai grija ce globuri alegi pentru brad

Impodobirea bradului de Craciun este unul dintre cele mai asteptate momente in preajma sarbatorilor de iarna. Pentru siguranta copilului, specialistii recomanda sa alegi globuri rezistente, care nu se sparg atunci cand cad pe pardoseala.

Fixeaza bine bradul in suport

Bradul impodobit cu bomboane si alte dulciuri il va atrage ca un magnet pe cel mic, de aceea trebuie sa te asiguri ca este bine fixat in suport si nu se poate rasturna.

Tine copilul departe de electrocasnicele de bucatarie

Specialistii iti recomanda sa tii copilul departe de electrocasnicele de bucatarie atunci cand pregatesti mancarea si prajiturile de sarbatori. Mixerul, robotul de bucatarie si cuptorul incins pot reprezenta un pericol pentru copil.

Ai grija ce jucarii ii aduce Mosul

Jucariile primite de la Mos Craciun sau de la invitatii care iti trec pragul de sarbatori pot fi periculoase pentru copii, mai ales daca nu sunt adaptate varstei lor. Jucariile cu piese foarte mici, jucariile cu muchii taioase si cele care "impusca" se numara printre cele mai periculoase. Specialistii recomanda sa verifici existenta marcajului CE, care certifica siguranta utilizarii produsului.

Invata-l sa nu plece de langa tine la cumparaturi

In preajma sarbatorilor de iarna, este recomandat sa fii mult mai atenta la copilul tau atunci cand il iei cu tine la cumparaturi. Cel mic se poate pierde in aglomeratie si se poate panica. Invata-l sa nu plece de langa tine, iar daca se indeparteaza spune-i sa nu iasa nicaieri sa te caute, ci sa te astepte intr-un loc sigur, pe care i-l arati dinainte.

Indeparteaza vascul si spray-ul cu zapada artificala

Vascul este o planta specifica sarbatorilor de iarna, insa trebuie sa il asezi intr-un loc unde copilul nu poate ajunge, deoarece este otravitor daca este ingerat. Spray-ul cu zapada artificiala poate fi si el periculos pentru copil, din cauza substantelor chimice pe care le contine.

Sursa foto: babycentral.com.hk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului