Cresterea copilului

#gravida #sarcina #simptome #greata #voma

Simptome neplacute in timpul sarcinii

Perioada sarcinii este probabil una dintre cele mai frumoase din viata unei femei si a unui cuplu in general, insa oricat de minunate sunt cele noua luni, viitoarele mame se confrunta cu anumite probleme mai mult sau mai putin jenante.


Iata cateva dintre cele mai frecvente astfel de probleme si cum le poti evita sau macar diminua.


Gazele


Este o problema foarte des intalnita in cazul femeilor insarcinate, mai ales in primul trimestru: in intestine se acumuleaza foarte multe gaze care se elimina prin ragaieli puternice, insa si prin . Din pacate, in anumite momente, flatulenta este inevitabila in cazul gravidelor, motiv pentru care foarte multe dintre ele incearca sa iasa tot mai des din camera/birou si sa se retraga in baie.


Pentru a evita aceasta problema, ar fi bine sa eviti alimente cum ar fi broccoli sau fasole, dar si bauturile acidulate. In plus, mesele dese si in cantitati mici sunt o metoda excelenta de a preveni aparitia acestei probleme.


Greata si voma


In timpul sarcinii, unele femei se confrunta cu o dezvoltare incredibila a simtului mirosului si a sensibilitatii stomacului. Astfel, daca simte chiar si mirosul unei salate de vinete sau a unui ou prajit, femeia gravida poate avea stari de greata. Unele viitoare mame se plang chiar si de faptul ca mirosul sotilor s-a modificat si a a devenit deranjant.


De asemenea, in anumite cazuri, exista posibilitatea ca aceste mirosuri sau anumite alimente sa provoace chiar voma.


Pentru a evita aceasta problema, ar fi bine sa eviti mirosurile puternice (chiar si cele de parfum) si sa eviti alimentele care iti pot cadea greu la stomac.



Gravidele se mai plang uneori de faptul ca atunci cand stranuta, urineaza fara sa poate controla acest lucru. Asta se intampla deoarece uterul se dezvolta si apasa atfel pe vezica urinara , facand-o foarte sensibila.


Solutia nu este sa nu mai bei apa, ci sa incepi sa faci cateva exercitii Kegel, care sa te ajute sa controlezi mai bine muschii vaginali. Dupa numai cateva zile de astfel de exercitii zilnice, problema se va reduce considerabil. Este totusi important sa continui aceste exercitii zilnic, cu atat mai mult cu cat sunt usor de facut si pot fi realizate oriunde si oricand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului