Cresterea copilului

#gospodarie #casnice #treburi #casnicie #sot

Sotul tau si treburile casnice

Inca din timpuri stravechi, femeia era cea care se ocupa de treburile casnice , insa, intre timp, lucrurile s-au schimbat putin. Acum femeile profeseaza si sunt pe aceeasi lungime de unda cu barbatii... doar ca de treburile casnice tot ele se ocupa.

Este destul de greu ca dupa o zi intreaga de munca, sa ajungi acasa si sa te apuci de facut mancare, sa dai cu aspiratorul si sa pui masina la spalat, in timp ce el se uita la televizor pentru ca... este barbat, iar barbatul nu se ocupa de curatenie.

Ei bine, a venit timpul sa “il ajuti” sa scape de aceasta conceptie invechita si sa impartiti sarcinile casnice in mod egal.

In primul rand trebuie sa discutati, fara sa il cicalesti. Spune-i ca si tu ajungi acasa obosita si ca ai vrea sa te lungestiin pat si sa butonezi telecomanda , dar ca asta ar inseamna sa nu mai mancati nimic (decat in oras) si sa locuiti intr-o casa dezordonata.

Faceti o lista cu taskuri

Chiard aca pare o copilarie, trebuie sa organizezi totul in asa fel incat sa nu iasa discutii. Trebuie sa il pui sa faca chestii “de barbat”. De exemplu: in timp ce tu pui rufele la spalat, el da cu aspiratorul.

Nu spera la luna de pe cer

Chiar daca se dovedeste a fi util si vrea sa te ajute, nu te astepta la miracole pentru ca sunt mari sanse sa ii dispara cheful dupa prima incercare de curatenie. Totusi, nu te enerva si nu iti pierde calmul. Discuta cu el si repeta-i ca o casa nu se intretine din telecomanda si ca ai nevoie de ajutorul lui.

Fa-l sa se simta important

Spune-i ca ai nevoie de el, ca anumite chestii sunt doar pentru un barbat si ca numai un tip cu putere (ca el, evident), ar putea face treaba respectiva. Nu uita sa il lauzi si sa te minunezi de cat de bine si-a facut treaba pe final. In modul acesta, te va ajuta si a doua oara... si a treia oara...

Cercetatorii spun ca...

Femeile se simt mult mai atrase de barbatii care le ajuta la treburile casnice, asadar acest lucru va poate imbunatati viata amoroasa pentru ca ele se simt mai relaxat si mai fericite. Cel putina asa rezulta dintr-un studiu realizat la Universitatea Riverside din California. Spune-i si lui acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului