Cresterea copilului

#cauze infertilitate # concepere copil #stres #infertilitate #infertilitate femei

Stresul dubleaza riscul de infertilitate in randul femeilor

Stresul afecteaza fertilitatea femeilor, sustin cercetatorii americani, primii care au legat infertilitatea de aceasta cauza. Un studiu efectuat pe 501 femei din Statele Unite indica faptul ca riscul de infertilitate se dubleaza in conditii de stres. Exista foarte slabe sanse ca o femeie supusa in mod constant unor factori de stres sa ramana insarcinata in ciuda incercarilor repetate pe o perioada indelungata de timp, sustin cercetatorii.

Sansele de a concepe, reduse dramatic de stres

Studiul, publicat in revista Human Reproduction, indica faptul ca infertilitatea poate fi cauzata de scaderea capacitatii de concentrare psihica a femeilor, precum si de o crestere a apatiei acestora in conditii de stres.

Dr. Courtney Denning-Johnson Lynch, coordonatorul echipei de cercetatori de la Universitatea de Stat din Ohio, sustine ca femeile expuse uniui nivel crescut de factori de stres au inregistrat in cele 12 luni de observatie o scadere cu 29% a sanselor de a ramane insarcinate.

CITESTE SI: Vrei sa te lasi de fumat? Iata cum!

"Aceasta se traduce printr-o dublare a riscului de infertilitate", a explicat dr. Courtney Denning-Johnson Lynch. Echipa de cercetatori a tinut sub observatie timp de un an 501 femei, cu varste cuprinse intre 18-40 de ani, aflate in relatii stabile de cuplu.

Metode de relaxare: yoga sau gimnastica usoara

Noua provocare pentru echipa condusa de dr. Lynch consta in gasirea unor remedii pentru femeile supuse unor stari de tensiune psiho-emotionale. "Sunt destule remedii pentru a reduce starea tensionata din organismul unei femei", a mai precizat coordonatorul echipei de cercetare. Printre solutiile aflate la indemana oricarei femei se afla exercitiile de yoga, gimnastica usoara, practicata tiump de 20-30 de minute in fiecare zi, sau chiar plimbarile pe jos.

Lipsa de timp si certurile sunt factori de stres majori, dar alte sapte constante din viata unei femei pot genera de asemenea stari tensionate ale organismului: zgomotele de fond permanente, gadgeturile utilizate constant, gestionarea bugetului, grijile despre sanatate, discutarea problemelor in exces, concedierea colegilor de serviciu si sofatul.

"Ramane la latitudinea fiecarei femei sa gaseasca metoda cea mai eficienta de a inlatura tensiunea psihica. Este greu de crezut ca vom oferi o solutie universal valabila. Eliminarea factorilor de stres si a tensiunii va reduce cu siguranta timpul alocat de catre cupluri conceperii unui copil", au mai precizat cercetatorii americani.

Sursa foto: ivf.medpark.md

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare