Cresterea copilului

#odihna bebelusi #somn bebelusi #bebelusi

Studiu: Locul in care bebelusii dorm cel mai bine

Una dintre cele mai dificile sarcini ale unui parinte este adormirea bebelusului. In plus, un somn odihnitor este esentiual pentru buna dezvoltare a copilului.

Cercetatorii au analizat modul in care dorm peste 10.000 de bebelusi din SUA, Australia, Brazilia, Canada, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar pe care parintii au trebuit sa-l completeze. In urma analizarii raspunsurilor, cercetatorii au descoperit ca 37% dintre bebelusii din Statele Unite si 48% dintre cei inclusi in grupul international obisnuiau sa doarma intr-o camera separata de cea a parintilor.

Parintii care isi petreceau noaptea intr-o camera separata de cea a copiilor au declarat ca bebelusii lor se culcau mai devreme, adormeau mai repede, iar somnul lor era mai lung in decurs de 24 de ore, potrivit realitatea.net.

Concluzia cercetatorilor este ca bebelusii care dorm separat de parinti, in camerele lor, se odihnesc mai mult timp si au rutine clare in ceea ce proiveste somnul, comparativ cu cei care dorm in pat cu parintii.

Bebelusul tau unde doarme?

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului