Cresterea copilului

#program de somn #obezitate copii #cercetari #copii #obezitate #parinti

STUDIU: Risc de obezitate crescut pentru copiii care nu au un program strict de somn

Pentru o buna dezvoltare, copiii trebuie sa aiba un program strict de somn. Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite si publicat in "International Journal of Obesity", s-a descoperit ca riscul de obezitate este mult mai mare in cazul copiiilor care nu merg la culcare la aceeasi ora.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca mesele luate la aceleasi ore si timpul redus petrecut in fata televizorului ajuta la reducerea riscului de a dezvolta aceasta boala mai tarziu in viata.

Cercetatorii care au luat parte la Studiul Millennium Cohort a analizat obiceiurile zilnice a 11.000 de copii britanici nascuti intre anii 2000 si 2002, au identificat o legatura intre rutina, emotii si greutatea corporala.

"Acest studiu ofera mai multe dovezi potrivit carora activitatile zilnice ale copiilor prescolari au legatura cu dezvoltarea lor sanatoasa si pot reduce posibilitatea ca ei sa devina obezi", sustine dr. Sarah Anderson, profesor asociat la Facultatea de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Ohio, autoarea principala a cercetarii, potrivit agerpres.ro.

Cercetarea, publicata in "International Journal of Obesity", este prima care analizeaza conexiunea dintre obiceiurile din copilarie si potentiala lor asociere cu tulburarile de greutate din preadolescenta, mai arata sursa citata.

Oamenii de stiinta au evaluat trei rutine la care erau expusi in cadrul gospodariei copiii in varsta de trei ani: orele regulate de culcare, orele regulate de masa si efectele limitarii de catre parinti a accesului zilnic la televizor si jocuri video pana la o ora sau mai putin pe zi. Toate aceste obiceiuri au fost asociate cu o autoreglare emotionala mai eficienta, iar copiii care manifestau o capacitate redusa de reglare emotionala s-a observat ca aveau un risc mai mare de a deveni obezi mai tarziu in viata. "Copiii care aveau cele mai mari dificultati in reglarea emotiilor la varsta de trei ani aveau cel mai mare risc de a deveni obezi la varsta de 11 ani", noteaza dr. Anderson.

"Aceasta cercetare ne permite sa intelegem mai bine modul in care obiceiurile zilnice ale copiilor, somnul, ora mesei si timpul petrecut in fata ecranului, este legat de reglarea emotiei si a comportamentului", potrivit specialistei. "Somnul este atat de important, mai ales pentru copii. Desi raman multe necunoscute despre modul in care acesta afecteaza metabolismul, cercetarea identifica legaturi intre obezitate si somnul insuficient", a completat ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare