Cresterea copilului

#vitamine #vitamine copii #sistem imunitar #suplimente vitaminice

Suplimente cu vitamine pentru copii

Suplimentele cu vitamine sunt esentiale pentru intarirea imunitatii copilului si protejarea lui de infectii si afectiuni grave. Cu toate acestea, suplimentele nu se pot da oricand si oricum prichindelului. Exista doar anumite perioade in care sunt recomandate si doar anumiti copii au nevoie de ele! Descopera cand este nevoie sa dai vitamine copilului si care sunt suplimentele frecvent recomandate!
 

Cand are copilul nevoie de suplimente cu vitamine?


Cand este bebelus si il alaptezi, laptele matern furnizeaza organismului toate substantele nutritive necesare bunei functionari.

Pe masura ce creste, alimentatia se diversifica si incep sa apara preferinte alimentare, care nu sunt mereu bogate in toti nutrientii zilnici necesari.

In astfel de situatii, deficitul nutritional trebuie compensat cu ajutorul suplimentelor cu vitamine.

Suplimentele sunt recomandate in anumite perioade copilului, atunci cand copilul este in covalescenta, cand este stresat sau in anotimpul rece, cand organismul are nevoie de mai multa putere sau energie decat cea pe care o ia din alimentatie, pentru a combate afectiunile si infectiile.

De asemenea, atunci cand micutul tau sufera de un deficit vitaminic si nutritiv, depistat in urma controalelor medicale regulate la pediatru, este nevoie de administrarea artificiala, pe baza unor suplimente, a elementelor nutritive lipsa.

Copilul ar putea necesita suplimente cu vitamine si minerale si in cazul in care sufera de anumite boli si afectiuni - in special tulburari alimentare, boli cronice sau alergii alimentare etc.
 

Riscurile administrarii suplimentelor cu vitamine fara aviz medical


Un studiu realizat recent a demonstrat ca peste jumatate dintre parinti administreaza copiilor medicamente fara a cere parerea medicului.

Chiar daca vitaminele sunt eliberate fara prescriptie medicala si par inofensive, ele sunt considerate tot medicamente, iar administrarea lor fara sfatul pediatrului ar putea pune in pericol sanatatea micutului.

In functie de vitaminele sau mineralele care sunt supradozate, micutul poate suferi de hipervitaminoza, de probleme renale, neurologice, hepatice etc.

De aceea, medicii atrag atentia asupra necesitatii consultarii pediatrului inainte de a se recurge la astfel de masuri. Medicul va face copilului teste si analize, iar pe baza rezultatelor, va stabili scheme de dozaj si administrare compatibile cu necesitatile vitaminice ale copilului.
 

Suplimente alimentare administrate frecvent copiilor


In farmacii exista o multime de suplimente cu vitamine si minerale destinate copiilor, in functie de varsta si necesitati. Exista cateva dintre aceste suplimente in care parintii si-au pus toata increderea si care s-au dovedit a fi foarte bune si utile.

Printre cele mai administrate suplimente cu vitamine oferite micutilor se numara:
 

  • Cavit Junior;
  • Minimartierni Imunactiv;
  • Imunoplus Junior Vitacare;
  • Vitakid;
  • Pikovit Forte;
  • Ascovit.


Cel mai important este sa il ajuti pe copilul sa isi intareasca sistemul imunitar in mod natural, prin alimentatie si sport, iar atunci cand crezi ca este nevoie sa ii suplimentezi nutrientii din organism, sa apelezi la pediatru pentru recomandarea celor mai potrivite suplimente alimentare pentru el.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului