Cresterea copilului

#somn #hrana #muzica #melodii #cantece de leagan #bebelusi prematur

Terapia prin muzica ajuta bebelusii nascuti prematur sa se dezvolte

Cantecele de leagan si redarea sunetelor similare celor auzite in uterul mamei imbunatatesc semnele vitale, calitatea somnului si ajuta la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase in cazul bebelusilor nascuti prematur. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat pe 272 de bebelusi in SUA, publicat recent de Huffington Post.

Descoperirile medicilor, publicate in "Jurnalul Pediatric", contrazic studiile anterioare care afirmau ca, indiferent de natura lui, zgomotul ii agita pe bebelusii nascuti inainte de termen.

Astfel, arata studiul, muzica linistita, precum si fredonatul parintilor atunci cand canta melodii de leagan ii ajuta pe cei mici mai mult decat se crede.

"Terapia prin muzica este in prim-plan acum", spune autoarea studiului Joanne Loewy, directorul Departamentului de Terapie prin Muzica "Louis Armstrong" din cadrul Centrului Medical Beth Israel, New York. "Este o parte a medicinii integrative, adica a programelor care vorbesc despre cultura, religie si efectele lor asupra sanatatii", afirma cercetatoarea.

Trei tipuri de muzica studiate

Studiul asupra efectelor terapiei prin muzica a fost efectuat pe 272 de bebelusi nascuti inainte de termen (32 de saptamani sau mai mari) in 11 unitati de terapie intensiva neonatala din spitalele din SUA. Doctorul Loewy si colegii ei au examinat impactul a trei tipuri de muzica: un cantec de leagan selectat si cantat de parintii copilului, un "disc oceanic" (instrument rotund, umplut cu bile mici de metal, care imita "zgomotul" din uter) si un mic instrument dreptunghiular folosit pentru a simula bataile inimii.

Muzica a fost live, iar instrumentele au fost folosite de terapeuti muzicali instruiti care au cantat in concordanta cu respiratia copiilor.

Semnele vitale ale bebelusilor, imbunatatite prin muzica

Concluzia experimentului a fost ca muzica a ajutat la imbunatatirea semnelor vitale, a somnului si a hranirii bebelusilor. Mai mult, studiul a demonstrat ca si parintii au reusit sa fie mai implicati si sa scape de o parte din stresul resimtit atunci cand isi ingrijeau micutul in unitatea de terapie intensiva.

Sursa foto: redorbit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare