Cresterea copilului

#copii #minciuni #minciuni copii

Top 7 minciuni gogonate spuse de parinti copiilor. Te regasesti?

Minciunile spuse copiilor de catre parinti se nasc din motive diferite: ori nu vrem sa le distrugem iluziile, ori ne este prea lene sa intram in amanunte, ori nici noi nu detinem raspunsul. In top ar intra, desigur, barza si Mos Craciun, insa lista de mai jos contine minciunile repetate zi de zi in fata copiilor de catre parintii din lumea intreaga.

1."Tati face masaj"

Tati duce o lupta crancena impotriva mamei sau ii face masaj. Asa suna minciuna rostita cand pustiul, pe care il credeai deja adormit sau scufundat in joaca, da buzna in dormitorul vostru. Dezastruos ar fi fost sa aiba si cativa prieteni in vizita!

2. "Wow, ai castigat!"

Pana pe la 10 ani, ii vei repeta asta constant dupa fiecare joc de care v-ati bucurat impreuna. Vrei sa ii stimulezi spiritul de competitie si sa ii lasi lui toata placerea de a fi cel mai bun!

3."Ai facut un desen fantastic"

Schita mazgalita pe hartie nu are nicio legatura cu notiunea de desen. Insa nu o sa-i spui niciodata copilului tau ca pictura de care este atat de mandru seamana cu un terci imprastiat, ci il vei lauda cu emotie in glas, de parca ar fi insusi Picasso!

4. "Merge si mami la culcare"

Iata o alta minciuna nevinovata pe care i-o spui copilului in timp ce stingi toate luminile din casa, TV-ul din living si iti afisezi grimasa obosita pentru a-l trimite mai repede in dormitor.

O minciuna inrudita este si "Gata, a venit ora de culcare" pe care o folosesti, intr-adevar, cand simti ca pici din picioare de oboseala (chiar daca ceasul arata abia ora 8 seara).

5. "Mmmm, are un gust nemaipomenit!"

De fapt, nu are cel mai bun gust din lume (broccoli-ul fiert, de pilda). Nici tu nu ai fi gustat cu placere alimentul in copilarie, decat cu forta. Acum insa te vezi nevoit sa-i repeti aceeasi minciuna copilului tau, spusa de parintii tai, de dragul unei alimentatii sanatoase.

6. "S-a inchis magazinul"

O replica menita sa-i taie brusc avantul de a te tari intr-un tur al cofetariilor, restaurantelor fast-food sau magazinelor cu jucarii. Daca ar fi fost atat de simplu sa folosesti aceasta minciuna si in perioada in care sotia ta era insarcinata!

7. "Nu mai merge televizorul"

Si bietul aparat se tot strica ori de cate ori micutul nu vrea sa doarma la pranz sau seara. Ca prin minune, depanatorul rezolva totul in timpul util, ba chiar fara sa faca vreun zgomot, astfel ca, la trezire, televizorul functioneaza perfect. Asta daca iti amintesti sa reintroduci stecherul in priza!

Sursa foto: kidspot.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului