Cresterea copilului

#transpiratie #bebelusi #copil #haine

Transpiratia la bebelusi

Chiar daca glandele sudoripare nu sunt inca bine dezvoltate la bebelusi, acestia par sa transpire adeseori, unii poate mai mult decat am crede noi ca este normal. Se poate observa o transpiratie abundenta la nivelul capului acestuia, insa copilul transpira si in alte zone ale corpului mai putin vizibile.

Neavand deocamdata capacitatea de a-si regla temperatura, nu trebuie sa il imbraci foarte gros intrucat se va incalzi. Incearca sa il imbraci cam in acelasi mod in care te imbraci si tu, iar in timpul somnului inveleste-l cu o paturica subtire.

Imbracarea foarte groasa a acestuia va duce cu siguranta la supraincalzirea corpului micutului, ceea ce poate reprezenta uneori o drama imposibil de reparat: moarte subita a celui mic din cauza sufocarii. De asemenea, incearca sa eviti temperaturile foarte ridicate in camera copilului intrucat si acestea reprezinta o modalitate de supraincalzire a corpului celui mic.
 

Transpiratia, simptomul unei boli grave?
 

Multi parinti se intreaba adesea daca micutul lor nu are o problema de sanatate, in momentul in care transpiratia este foarte abundenta. Intr-adevar, in anumite cazuri o transpiratie puternica ar putea fi cauzata de afectiuni pulmonare, cardiace sau ale glandei tiroide.

Cu toate acestea, aceste afectiuni trebuie insotite si de alte simptome si de analize concludente pentru a categorisi cauza unei asemenea boli. Chiar daca uneori nu reprezinta un semn de ingrijorare, este indicat sa va consultati medicul cu privire la orice nelamurire cauzata de transpiratia in exces a copilului.

In timpul noptii veti putea observa faptul ca bebelusii vor transpira mai mult decat in timpul zilei, trecand prin etapa somnului, destul de profunda. Nu trebuie sa va faceti griji daca bebelusii se trezesc dimineata aproape uzi.
Atunci cand iti imbraci bebelusul tine cont de modul in care si tu transpiri, deoarece micitul te poate mosteni in acest sens. Daca tu preferi haine subtiri , fiind o persoana mai rezistenta la temperaturi mai scazute, da-i si lui acelasi tip de haine.

Daca in schimb, bebelusul sufera de transpiratie excesiva chiar si atunci cand in casa este racoare sau cand bebelusul este foarte subtire imbracat este recomandat sa consulia de urgenta medicul pediatru.

Sursa foto : storesonline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului