Cresterea copilului

#sarcina #ghimbir #plante #tratamente naturiste #ceaiuri de plante

Remedii naturiste in timpul sarcinii: trateaza problemele de sanatate fara medicamente!

Viitoarele mamici isi pun o multime de intrebari inainte de venirea pe lume a bebelusului, fiind preocupate de modul in care ii vor proteja sanatatea.

Daca te confrunti cu diverse afectiuni pe parcursul celor noua luni de sarcina, poti apela la terapiile complementare, astfel incat sanatatea ta sau a copilului sa nu fie puse in pericol.

Medicamentele pe baza de plante sunt considerate sigure, ceea ce elimina suspiciunea aparitiei complicatiilor in sarcina. La fel de simplu este sa apelezi la tratamentele naturiste.


Tratamente naturiste permise in timpul sarcinii


Foloseste ghimbirul pentru a inlatura starile de greata si ameteala. Poti consuma radacina bine curatata sau poti apela la tablete si ceai din aceasta planta. Se mai utilizeaza in acelasi scop (ca tratament anti-voma) florile de galbenele, frunzele de afin sau cele de zmeura.

Ceaiurile de plante trebuie consumate cu moderatie, deoarece adesea influenteaza alaptatul. Mamicile care urmaresc cresterea lactatie vor consuma ceaiuri de menta, luminita-noptii sau maces salbatic, in vreme ce pentru reducerea lactatiei este recomandata tataneasa, limba-mielului si salvia.

Infuzia de galbenele este recomandata in problemele de digestie, in vreme ce ceaiul de menta este recunoscut pentru inlaturarea disconfortului din zona abdominala (indus de arsuri, balonari sau diaree).

Raceala sau gripa poate fi inlaturata cu o frectie de spirt sau lotiune de Carmol, iar impotriva durerilor de gat poti folosi un cartof crud ras, infasurat in jurul gatului cu o carpa curata din bumbac.

Baile fierbinti cu apa si sare sunt deasemenea recomandate pentru inlaturarea racelii. Acestea trebuie facute inainte de culcare.

Siropul natural de patlagina se foloseste impotriva tusei.

O alta problema care ar putea aparea in timpul sarcinii este data de durererile dinti. Majoritatea mamicilor stiu ca sunt interzise interventiile stomatologice de amploare in primul trimestru, ceea ce solicita din nou ajutorul tratamentelor naturiste. Tinctura de echinaceea pe zona dureroasa, sucul de lamaie folosit local sau compresele cu sare pot fi folosite cu incredere.


Riscurile folosirii medicamentelor in sarcina


Majoritatea malformatiilor fetale se datoreaza folosirii medicamentelor. Problemele apar in momentul in care medicamentele traverseaza placenta si ajung la bebelus.

In anumite situatii, medicamentele nu pot fi evitate pe perioada sarcinii. Este vorba de cazurile in care viitoarea mamica sufera de diabet, hipertensiune sau are infectii urinare.

Aspirina in timpul sarcinii, luata ocazional, nu va face rau bebelusului. Riscul apare abia in cel de-al treilea trimestru, cand o singura doza poate influenta cresterea fatului.


Plante nerecomandate in timpul sarcinii


Viitoarele mamici nu au voie sa foloseasca purgative, specii care contin alcaloizi sau substante active vegetale specificate expres la fiecare formula sau planta descrisa.

Infuziile, decocturile, tincturile sau orice produse fitoterapeutice nu trebuie asociate la intamplare, deoarece pot produce reactii adverse.

Sursa foto:amazingwellnessmag.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului