Cresterea copilului

#sarcina #treburi casnice #efort sarcina

Treburi casnice pe care ar trebui sa le eviti in timpul sarcinii

Mentinerea curateniei casei atunci cand esti insarcinata se poate dovedi o provocare mai mare decat te-ai fi asteptat. Greturile si starea generala de oboseala cauzate de schimbarile hormonale specifice actioneaza ca o bariera intre dorinta si putinta de a face curat. In plus, oricata bunavointa ai avea, anumite activitati casnice trebuie evitate cu orice pret atunci cand esti gravida.


Ridicarea cosului plin cu rufe

Evita sa ridici si sa cari lucruri grele, cum ar fi cosul plin cu rufe. In sarcina, centrul de greutate este deplasat inainte, iar acest lucru iti curbeaza spatele. Atunci cand vei cara un cos plin cu 7-8 kilograme de haine, nu vei face decat sa iti inrautatesti situatia. Cauta sa ceri ajutor in alta parte, altfel risti sa pui in pericol atat sanatatea ta, cat si pe cea a bebeluslui: nastere prematura, avort spontan, desprinderea placentei.


Prepararea mai multor feluri de mancare

In special in ultimul trimestru, obstetricienii si ginecologii recomanda sa te odihnesti cat mai mult la orizontala si sa eviti sa petreci foarte mult timp in picioare. Pe langa faptul ca acestea din urma se vor umfla foarte tare, pozitia adoptata de tine perturba fluxul sangvin, creste riscul de hipertensiune si poate duce chiar la o nastere prematura. Asadar, este bine sa eviti sa gatesti mai multe feluri de mancare sau sa calci foarte multe haine deodata.


Datul cu aspiratorul

Folosirea aspiratorului, a mopului si curatarea covorului sunt alte treburi casnice care trebuie evitate in sarcina. Din cauza lor, spatele tau poate fi afectat, iar acest lucru poate duce la sciatica, o durere cauzata de inflamarea nervului sciatic, ce se intinde din zona lombara si coboara catre picioare.


Igienizarea casei

Starea de spirit este influentata si de curatenia casei, iar o locuinta fara microbi si pete de mucegai pe pereti te binedispune intotdeauna. Atentie insa la produsele chimice pe care le folosesti. Cantitatea de substante toxice continuta difera de la un produs la altul, insa, per ansamblu, toate sunt nocive in sarcina. Inlocuieste-le cu ingrediente care nu te afecteaza, cum este bicarbonatul de sodiu, lamaia sau otetul.


Sursa foto: topyaps.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului