Cresterea copilului

#carti pentru mamici #carti

CONCURS Trei carti pe care mamicile trebuie sa le citeasca iarna aceasta

Profita de zilele libere si citeste! Am selectat pentru tine trei carti care te vor ajuta sa fii un parinte relaxat, sigur pe sine si empatic fata de nevoile copilul tau. Scrie-ne intr-un comentariu la acest articol care este cartea pe care vrei s-o citesti, si Editura All ti-o ofera in dar! Concursul se desfasoara in perioada 20 ianuarie - 13 februarie. Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti si anuntati marti, 14 februarie!  

1. Pentru proaspetii parinti, o carte must-have, care va scoate din incurcatura atunci cand aveti mare nevoie sa va pastrati calmul si luciditatea. Contine informatii vitale pentru primii 3 ani din viata copilului!


BEBELUS, EXTREMA URGENTA!  de Lawrence E. Shapiro, Richard L. Jablow  

Volumul Bebelus, Extrema Urgenta!  acopera peste 40 de urgente medicale des intalnite la bebelusi si nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Daca va veti confrunta cu o situatie neprevazuta, veti sti ce aveti de facut.

Cand a inceput sa lucreze la aceasta carte, Dr. Lawrence E. Shapiro a descoperit ca peste 80% dintre parintii pe care ii cunostea au trecut printr-o situatie de urgenta cand copilul era bebelus. O prietena avusese un accident de masina cand fetita ei avea doar trei luni. Bebelusul unei colege cazuse de pe masa de bucatarie cand avea doar cinci luni. O alta prietena i-a povestit ca fiul ei s-a inecat cu o bucata de hotdog la prima lui aniversare. Acestea sunt numai cateva exemple de urgente, la care se adauga alergiile la mancare, arsurile, intepaturile de albine si multe altele.

Cu informatii bine structurate, intr-un format prietenos, cartea „Bebelus, extrema urgenta!” a fost conceputa pentru a fi purtata in geanta cu scutece. Trebuie sa fie mereu la indemana oriunde se afla bebelusul. Faptul ca un parinte stie ce este de facut poate constitui, efectiv, diferenta dintre viata si moarte pentru copilul sau. 

Lucrarea cuprinde si o serie de anexe cu informatii importante pe care trebuie sa le cunoasca atat parintii, cat si celelalte persoane care au grija de bebelus.

„Ceea ce ne ofera dr. Shapiro in remarcabila lui carte «Bebelus, extrema urgenta!» este o sursa bogata atat in principii de medicina preventiva, cat si in modalitati de tratament pe care ar trebui sa le cunoastem, in special ca parinti. Preventia este mai buna si chiar mai usor de invatat decat tratamentul.” - Dr. Richard Lee Jablow

2. Pentru o comunicare empatica si plina de recompense in relatia cu copiii tai, o carte care te ajuta sa cresti un copil fericit, independent si echilibrat

EMPATIA IN PARENTING, de Chris White, Shauna Shapiro

„Empatia in parenting” ne dezvaluie care sunt ingredientele de care au nevoie copiii nostri pentru a creste frumos si a-si implini potentialul, pentru a-si urma visurile si a face din aceasta lume un loc mai bun.

Shauna Shapiro, cercetator in psihologie si expert in practicile starii de mindfulness, a creat acest ghid extrem de clar, cuprinzator si practic impreuna cu pediatrul Chris White. Autorii recomanda tipul de parenting constient – mindful –, integrand practicile stravechi din traditiile spirituale ale Orientului in stiinta moderna si folosindu-se de descoperirile din domeniul psihologiei.

Fara indoiala, disciplina este un ingredient necesar pentru copii. Prin disciplina si autodisciplina isi dezvolta capacitatile esentiale: autocontrolul, controlul impulsurilor si competenta sociala. Insa, in cele mai multe situatii, parintii oscileaza intre a fi exagerat de permisivi sau prea autoritari.

Autorii acestui volum ajung la concluzia ca, de fapt, copiii au nevoie sa primeasca o combinatie echilibrata de iubire si limitari. De aceea, au adaugat o dimensiune de pionierat la semnificatia conceptului de disciplina, propunand ca starea de mindfulness sa fie un element de baza pentru o abordare plina de iubire in educatia copiilor. Calitatea de a fi prezenti intr-un mod constient este una dintre cele mai importante dimensiuni ale parentingului, iar aceasta lucrare ne ajuta sa o cultivam. Urmand pas cu pas ghidul „Empatia in parenting” – sau disciplina mindful – vom fi mai intelepti si mai plini de compasiune in relatia cu copiii nostri.

3. Pentru cei care cred ca joaca poate sa aiba loc si in bucatarie.

RETETE PENTRU MICILE GOSPODINE, de Laura Adamache Laura Adamache, unul dintre cei mai indragiti bloggeri culinari si autoarea seriei de mare succes „24 de retete delicioase si usor de preparat”, a creat cea mai fermecatoare carte de bucate pentru micile gospodine. A gati este o arta, pentru ca ne ofera ocazia de ne exprima creativitatea intr-un mod savuros si incantator. Cand pasesc copiii in bucatarie, mereu dornici de a invata lucruri noi, arta culinara se transforma intr-o joaca, cat ai zice „Pofta buna!”. Laura Adamache le propune celor mici retete sarate si dulci pe gustul lor si, pe deasupra, usor de pregatit. Prezinta lista de ingrediente si explica pas cu pas modul de preparare si de servire al bunatatilor. in plus, isi condimenteaza retetele cu sfaturi si trucuri delicioase. Aceasta fascinanta calatorie culinara nu ar fi completa fara ilustratiile color semnate de Marina Plantus.

Din cuprins:

  • Mini-pizza rapida
  • Tartine Gargarita
  • Hamburger de curcan
  • Acadele de banane si ciocolata
  • Dorayaki – clatite japoneze


Va dorim lectura placuta!

Sursa foto: Pregnancy & Baby

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului