Cresterea copilului

#biberon # hranirea biberon #biberon bebelusi #bebelus

Trucuri pentru hranirea bebelusului cu biberonul

Hranirea bebelusului cu biberonul este necesara daca nu poti sa-ti alaptezi copilul. De obicei, bebelusului ii este oferit biberonul la 4 – 6 ore dupa ce acesta s-a nascut. Ai putea crede ca hranirea cu biberonul nu o sa iti dea la fel de multe batai de cap precum alaptatul, insa si aceasta metoda de alimentatie este destul de dificila. Iata cateva trucuri de care sa tii cont pentru hranirea corespunzatoare a bebelusului cu biberonul.


Biberonul din sticla sau din plastic?

Atunci cand alegi modelul de biberon pentru bebelusul tau este important sa tii cont de mai multe aspecte. In primul rand, biberoanele din plastic sunt mai usoare decat cele din sticla si nu se pot sparge. Pe de alta parte, acest tip de biberon nu poate fi folosit pe termen lung, precum cel din sticla.

Unii parinti au ales biberoanele din sticla, deoarece au vrut sa evite o substanta chimica numita bisfenol A, care era folosita pentru producerea biberoanelor din plastic. Insa, acum, aceasta substanta nu se mai foloseste pentru biberoanele din plastic, astfel ca le poti folosi cu incredere.


Alegerea tetinei

Cele mai multe tetine sunt fabricate din silicon sau latex si au diferite forme si dimensiuni. Este bine sa incerci mai multe tipuri pentru a afla care este pe placul bebelusului tau. De asemenea, este important ca acestea sa fie verificate, in mod frecvent, si schimbate atunci cand se fisureaza sau se decoloreaza.


Sterilizarea biberonul inainte de utilizare

Inainte de a folosi biberonul si tetinele, lasa-le timp de cinci minute in apa clocotita, pentru ca microbii sa fie distrusi. Apoi, poti spala biberonul cu detergent de vase dupa fiecare utilizare.


Temperatura laptelui

Dupa prepararea laptelui, este important sa racesti biberonul sub jet de apa rece sau in interiorul unui recipient cu apa rece. Pentru a testa temperatura laptelui, toarna cateva picaturi pe interiorul antebratului tau. Laptele trebuie sa fie caldut pentru ca cel mic sa il poata bea fara probleme. Atunci cand incalzesti laptele, nu trebuie sa utilizezi cuptorul cu microunde, intrucat acesta incalzeste inegal laptele si ii poate provoca arsuri copilului.


Pozitia bebelusului in timpul hranirii

Cand hranesti copilul cu biberonul, acesta trebuie sa aiba capul putin mai ridicat decat restul corpului. Biberonul trebuie sa fie inclinat, astfel incat tetina sa fie in permanenta plina cu lapte. Bebelusul nu trebuie lasat nesupravegheat in timpul hranirii, deoarece risca sa se sufoce.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului