Cresterea copilului

#ingrijire piele #crema de protectie solara #piele iarna #bebelus #creme bebelusi #creme emoliente bebelusi

Trucuri pentru ingrijirea pielii bebelusului iarna

Pielea delicata si sensibila a bebelusului necesita ingrijiri speciale iarna, intrucat temperaturile scazute si vantul aprig il predispun la afectiuni severe si inconfortabile precum degeraturi, iritatii, descuamare sau eczeme. Iata cateva masuri esentiale pe care trebuie sa le introduci in rutina de ingrijire a pielii bebelusului in sezonul rece!
 

Foloseste creme de corp emoliente si hranitoare!

Pielea sensibila a bebelusului trebuie hranita intens pe timpul iernii. Daca vara exista riscul deshidratarii, iarna, pericolul este cel al descuamarii si uscarii pielii din cauza deficientei de substante hranitoare. De aceea, este indicat ca, pe langa efectul hidratant, crema de corp a bebelusului sa fie si emolienta si foarte hranitoare, pentru a mentine pielea catifelata si sanatoasa in fiecare zi de iarna.

Acopera-i bine pielea cand iesiti afara!

Imbraca bine copilul atunci cand iesi cu el afara si ai grija sa-i acoperi extremitatile - cap, maini, picioare - , care sunt cele mai predispuse afectiunilor pielii cauzate de frig, in special degeraturilor.

Da-l cu lotiuni de protectie solara!

Chiar daca este iarna si sezonul de plaja s-a incheiat de mult, nu inseamna ca lotiunile de protectie solara trebuie scoase din rutina de ingrijire a pielii bebelusului. Potrivit specialistilor, aceste lotiuni trebuie aplicate pe pielea copilului si iarna. Insista mai mult pe extremitatile care iau contact direct cu lumina soarelui, dar aplica lotiunea pe tot corpul, intrucat razele UV patrund si prin haine si pot afecta, pe termen lung, sanatatea pielii micutului tau.

Foloseste detergenti si produse cosmetice hipoalergenice!

Iarna nu este tocmai sezonul alergiilor, dar daca ai un copil predispus la alergii la produse cosmetice, detergenti sau mancare, reactiile nu vor ezita sa apara. Intrucat simptomele alergice manifestate pe piele au tendinta de a se inrautati in sezonul rece, este important sa acorzi atentie dubla lucrurilor care stii ca provoaca alergii bebelusului. Ramai adepta produselor cosmetice fara parfumuri si parabeni, dar si a detergentilor hipoalergenici si ai grija la alimentele pe care le introduci in meniul bebelusului.

Fa-i baite mai scurte si mai dese!

Intrucat apa calda sau fierbinte are tendinta de a usca pielea bebelusului, si asa predispusa la uscaciune din cauza frigului, este indicat sa reduci timpul de imbaiere a copilului, chiar daca asta inseamna sa il speli de mai multe ori pe zi.


Sursa foto: Mardelplata.olx.com.ar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului