Cresterea copilului

#copil #depresie #certuri #familie #parinti #prieteni #divort

Unul din 10 copii este nefericit

Copilaria ar trebui sa fie cea mai frumoasa perioada din viata, insa conform unor studii recente, realitatea zilelor noastre difera cu mult fata de situatia ideala. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca unul din 10 copii este nefericit, iar vina o poarta, in primul rand, familia.

 

Certurile din familie si divortul parintilor sunt principalele cauze responsabile pentru nefericirea copiilor. Dintre cei 7000 de copii care au luat parte la studiu, cu varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani, cei mai fericiti s-au declarat micutii care locuiesc cu ambii parinti naturali, in contrast cu cei care sunt nevoiti sa isi imparta casa doar cu un singur parinte sau cu un parinte vitreg .

Pe locul doi in topul motivelor care ii fac pe copii nefericiti se numara nemultumirile legate de aspectul fizic, lucru  care declanseaza in acestia complexe si nesiguranta . La acest capitol exceleaza fetele, pentru ca in comparatie cu baietii, acestea se preocupa mai mult de aspectul fizic.

Mai mult de un sfert dintre fetele cu varsta cuprinsa intre 14 si 15 ani au declarat ca nu sunt multumite de aspectul fizic, in comparatie cu baietii care nu s-au aratat atat de afectati de infatisarea exterioara . Din pacate insa, numarul fetelor nemultumite de aspectul fizic creste odata cu varsta.

Printre problemele copiilor se mai regasesc si nemultumirile legate de posibilitatile materiale, scoala, dar si de lipsa de libertate de decizie.

Din pacate, cu cat inainteaza in varsta, cu atat procentul celor care se declara nefericiti creste. Odata cu varsta, se schimba si nemultumirile legate de fericire, insa exista un lucru ce pare sa asigure fericirea majoritatii: relatiile de prietenie. Cele mai votate motive de fericire au fost prietenii si familia.

Cercetatorii au confirmat astfel, inca o data, ca familia joaca un rol deosebit de important in viata copiilor, mai ales in perioada de crestere. Chiar daca incerci sa maschezi sau ai renuntat de mult la trucuri si preferi sa iti desfasori conflictele cu partenerul de fata cu copilul tau, micutul simte atmosfera creata si se lasa afectat de singurul element de stabilitate din viata sa: familia. De asemenea, motivele gen dezamagirile in dragoste sau nemultumirile legate de aspectul fizic ti se pot parea banale si trecatoare, insa pentru copilul tau acestea sunt suficiente pentru a cadea in depresie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare