Cresterea copilului

#valentine's day #ziua indragostitilor #sfantul valentin #legenda valentines day

Valentine's Day, ce ii spui copilului despre Ziua Indragostitilor?

Mai sunt cateva zile pana la Valentine's Day si este imposibil ca micutul tau sa nu fi observat ca totul in jurul lui incepe sa fie inconjurat de inimioare si decoratiuni rosii sau ca se vorbeste numai despre Ziua Indragostitilor. Este ocazia perfecta pentru a-i explica, pe intelesul lui, care este legenda acestei sarbatori si de a-i vorbi despre iubire si afectiune!
 

Vorbeste-i despre legenda Sfantului Valentin


Incepe prin a-i spune copilului ca Valentine's Day este o sarbatoare imprumutata din America, care are loc in fiecare an pe data de 14 februarie, si ca se traduce in romana prin Sfantul Valentin sau Ziua Indragostitilor. Este momentul perfect sa ii faci "cunostinta" cu acest Sfant si sa ii vorbesti despre el, pentru a intelege mai bine semnificatia acestei zile.

Spune-i ca Sfantul Valentin a fost un preot roman care a trait demult, pe la inceputul crestinatatii (ii poti spune mai simplu "acum 2000 de ani", deoarece este posibil sa nu inteleaga ce este crestinismul) si care a devenit simbolul iubirii pentru indragostiti dupa ce a fost martirizat din cauza ca permitea si oficia casatorii pentru soldatii romani si iubitele lor, lucru care nu era permis pe vremea aceea.

In acest fel,el a devenit un aparator si un simbol al iubirii si este sarbatorit an de an, asa cum se sarbatoresc si alti Sfinti de la noi din calendar (poti face referire la numele lui sau al cuiva care are nume de Sfant si la ce se intampla in data la care sarbatoreste acel Sfant).

Sfantul Valentin a fost intemnitat si a murit in numele iubirii (nu este nevoie sa intri detalii si sa ii spui ca a fost executat) pe data de 14 februarie, de aceea este comemorat in fiecare an in aceasta zi si odata cu el, este sarbatorita si dragostea, telul pentru a luptat si murit.

In aceasta zi, toata lumea se gandeste la persoanele dragi, face cadouri si isi declara dragostea, fiind considerata o sarbatoare universala a iubirii. Din acest motiv, ea mai poarta si numele de Ziua Indragostitilor.
 

Explica-i copilului ce inseamna iubirea


Este timpul sa continui prin a-i explica si a-l ajuta sa inteleaga ce este iubirea. Nu te referi doar la iubirea dintre barbati si femei, ci extinde orizontul discutiilor asupra mai multor tipuri de iubire - pentru parinti, bunici, prieteni, animalute etc.

Copilul trebuie sa inteleaga ce iubirea este asociata cu sentimente de afectiune fata de anumite persoane din viata fiecaruia. Ofera-i ca exemplu dragostea pe care o porti tu pentru el sau pentru taticul lui ori viceversa.

O metoda de a-l ajuta sa inteleaga mai bine ce este iubirea este sa il intrebi ce crede si ce simte el cand iti spune ca te iubeste pe tine sau pe tatic.

Probabil ca nu va gasi cuvintele potrivite pentru a defini afectiunea pe care o are pentru voi, dar il poti ajuta sa isi dea seama intrebandu-l daca s-ar simti bine in cazul in care tu nu ai mai fi langa el, daca nu ai mai vorbi cu el etc. Probabil ca micutul iti va spune ca nu doreste sa dispari niciodata, ca esti cea mai buna si frumoasa mamica. Este un punct de plecare in intelegerea iubirii.

Explica-i ca daca vrea sa te vada mereu, sa stea cu tine, sa iti vorbeasca, sa iti ceara ajutorul si sa impartasiti experiente impreuna inseamna ca are sentimente de afectiune fata de tine.

Spune-i ca atunci cand va creste, va avea aceleasi trairi si fata de alte persoane, care ii vor deveni prietene si ca, la un moment dat, va avea chiar iubit sau iubita si vor forma un cuplu, asa cum esti tu cu taticul lui.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului