Cresterea copilului

#copii #comportament #memorie #capacitate de concentrare

Visatul cu ochii deschisi influenteaza capacitatea de concentrare a copiilor

De multe ori, copiii cad pe ganduri exact in mijlocul unor activitati interesante si chiar solicitante. Acest lucru este vazut ca o delasare si o lipsa totala de chef. Insa cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre visatul cu ochii deschisi al copiilor si capacitatea lor de concentrare.

La fel ca memoria unui calculator, si memoria copiilor functioneaza mult mai bine daca nu este suprasolicitata. Cu cat au mai putine informatii de procesat, cu atat viteza de reactie a copiilor este mult mai mare. Intrucat la scoala copiii sunt nevoiti sa retina foarte multe detalii, memoria lor se incarca, iar eficienta in a da raspunsurile corecte, intr-un timp scurt, scade.


Visatul cu ochii deschisi influenteaza memoria

Atunci cand copilul se uita pe pereti, in timp ce ar trebui sa rezolve un exercitiu la matematica, de fapt isi odihneste creierul. Potrivit cercetatorilor, micutul trebuie lasat sa viseze, intrucat, astfel, va gasi solutia pentru problema mult mai repede.

In urma studiului realizat la Universitatea din Columbia, persoanele care aveau o capacitate de memorare mai mare au precizat ca mintea le zboara cu mai multa usurinta in timp ce efectueaza sarcini simple.

Toti parintii isi doresc ca prichindeii lor sa obtina rezultate foarte bune la scoala, iar coeficientul de inteligenta sa fie cat mai mare, insa se pare ca nu totul tine de inteligenta nativa. Visatul cu ochii deschisi permite unor parti ale creierului sa colaboreze si sa rezolve anumite probleme, potrivit acestor cercetari.


Visatul cu ochii deschisi determina gasirea unor solutii mai rapide la probleme

"Lasand mintea sa zboare, sansele ca micutii sa isi faca o imagine de ansamblu asupra problemelor cresc considerabil. Este ca si cum ar recombina bucati de informatii intr-un nou mod", a declarat Malia Fox Mason, profesor la Universitatea din Columbia, noteaza sheknows.com.

"Daca fiica ta arata ca si cum ar fi pierduta in spatiu, in timp ce se afla in mijlocul rezolvarii unor probleme, creierul ei tocmai cauta sa gaseasca unele solutii, fara ca ea sa stie asta", a adaugat profesorul.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului